Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Majka a Gatto se srazili s chodcem na Tirreno-Adriatico. Polský cyklista musel do nemocnice

Nepozorný chodec zařídil pořádný malér. V úvodu deštivé týmové časovky závodu Tirreno-Adriatico se s ním srazili závodníci Bory Rafal Majka a Oscar Gatto. Polský cyklista musel do nemocnice. Do dresu lídra jde Australan Michael Hepburn.

Polský cyklista Rafal Majka po pádu na Tirreno-Adriatico
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Auld Chris

Deštivou časovku dlouhou 21,5 kilometru v Lido di Camaiore vyhrála sestava Mitchelton-Scott, se ztrátou sedmi sekund dojel za australským týmem nizozemský tým Jumbo-Visma. Zdeněk Štybar s kolegy z Quick Stepu skončili na čtvrtém místě, Roman Kreuziger a jeho Dimension Data byli šestnáctí.

Cyklisté Bory s trojnásobným mistrem světa Peterem Saganem si prožili horkou chvilku asi čtyři kilometry po startu. K muži se blížili v rychlosti 50 km/h a v dešti. Majka i Gatto nakonec byli schopni dojet do cíle, polský cyklista však ihned zamířil na vyšetření. Zda byl zraněn i chodec, není jasné.

Je nám líto, video expirovalo.
Majka a Gatto se srazili s chodcem na Tirreno-Adriatico

"Viděl jsem ho na druhé straně a snažil se předvídat, co se stane. Navíc bylo mokro. Vyhnul jsem se mu, šlapal jsem vepředu. Je mi líto kluků. Nechápu to, hrůza," vylíčil incident Majkův kolega Daniel Oss.

V dresu lídra pojede jako první australský člen vítězné stáje Michael Hepburn. Ideálně vstoupil do závodu jeho britský kolega Adam Yates, který patří k favoritům na celkový triumf. Závod WorldTour skončí po sedmi etapách v úterý.

Cyklistický etapový závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 1. etapa (časovka družstev na 21,5 km):

1. Mitchelton-Scott 22:25, 2. Jumbo-Visma -7, 3. Sunweb -22, 4. Deceuninck Quick-Step -37, 5. Sky -47, 6. Lotto Soudal -54.

Průběžné pořadí:

1. Hepburn (Austr./Mitchelton-Scott) 22:25, 2. Bookwalter (USA/Mitchelton-Scott), 3. Durbridge (Austr./Mitchelton-Scott), 4. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott), 5. Edmondson (Austr.) všichni stejný čas, 6. Van Emden (Niz./Jumbo-Visma) -3, ...18. Štybar (ČR/Quick-Step) -37, 84. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -1:34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články