Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Machačová po časovce: Bylo to dlouhý, dneska jsem si to vytrpěla

Všestranná cyklistka Jarmila Machačová se musela z dráhy rychle přeorientovat na silnici. Vzhledem k propojení evropských šampionátů v Glasgow absolvovala ještě v pondělí omnium, které se skládá z dráhařských disciplín, a ve středu už hájila české barvy jako silničářka v časovce.

Jarmila Machačová
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Závod dvaatřicetileté reprezentantce příliš nevyšel, obsadila až 29. příčku. "Bylo to dlouhý, vážně dlouhý. Jsem zvyklá na dvacet kilometrů, nebo něco kolem dvaceti, navíc tím, jak jsem se připravovala na dráhu, tak jsem nejezdila na časovkářském kole, takže jsem si to dneska vytrpěla," řekla Machačová novinářům.

Skotský déšť ji nerozhodil. "Počasí mi vůbec nevadilo. Než horko, to jsem radši, když je takhle trochu chladněji. Takže v tomto ohledu mi to vyhovovalo," uvedla.

Musela však být stejně jako ostatní hodně opatrná. "Já jsem ale byla opatrná asi až moc v těch zatáčkách," přemítala Machačová. "Jednou mi to tam podjelo, tak jsem to potom radši nejela tak ostře," dodala.

Trasa časovky ulicemi centra třetího největšího města Velké Británie se jí zamlouvala. "Tahle časovka nebyla zase až tak technická, vlastně jen ten konec," připomněla.

Ve Skotsku nenaplnila své ambice. Jejím nejlepším umístěním bylo desáté místo z bodovacího závodu. "Prioritní pro mě byla dráha, ale moc mi to tady v Glasgow nesedlo, takže jsem trochu zklamaná," podotkla Machačová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články