Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Machačová načala MS dráhařů jedenáctým místem

Cali (Kolumbie) – Jarmila Machačová na úvod mistrovství světa v dráhové cyklistice obsadila jedenácté místo. Česká cyklistka se v závodě na 40 kol držela na dobrých pozicích. Šest kol před cílem všechny překvapila belgická závodnice Kelly Druytsová, která se odpojila od zbytku startovního pole a zaútočila na zlato. Tempo vydržela až do cíle a ze sratche si tak odváží titul mistryně světa. Další přímý přenos z MS v dráhové cyklistice sledujte na ČT sport a našem webu dnes v noci od 1:25.

Australský tým dráhových cyklistů
zdroj: ČTK/EFE

Druytsová překazila útok na třetí zlato z mistrovství Polce Katarzyně Pawlowské. "V loňském roce jsem na dráze vůbec nezávodila, jezdila jsem na silnici, v tom jsem byla lepší. Před závodem jsem si ani nepomyslela, že mohu vyhrát. To se ale stalo skutečností," prohlásila bezprostředně po závodě šťastná Belgičanka.

Zlatý hattrick se naopak povedl Němkám Kristině Vogelové a Miriam Welteové v týmovém sprintu. Olympijské vítězky z Londýna ve finále předčily čínskou dvojici.

Úvodní den se vydařil Novozélanďanům. V těsném finále týmového sprintu porazili o 45 tisícin sekundy Němce a v bitvě o třetí místo ve stíhacím závodu družstev nedali šanci Rusům. Tento závod ovládli Australané před Dány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih scratche žen na MS

Den D pro hlavní českou medailovou naději přijde v sobotu, kdy bude Machačová obhajovat  titul v bodovacím závodu. Spolu s ní zamířili do Kolumbie, kam se MS vrací po 19 letech od zápolení v Bogotě, sprinteři Adam Ptáčník, Pavel Kelemen, Tomáš Bábek, další vytrvalec Ondřej Rybín a stíhači Martin Bláha a Milan Kadlec

Výsledky MS v dráhové cyklistice

Muži:

Týmový sprint - finále: Nový Zéland (Mitchell, Webster, Dawkins) 42,840 - Německo (Enders, Förstemann, Levy) 42,885, o 3. místo: Francie (Baugé, Sireau, d'Almeida) 43,285 - Rusko 43,309.

Stíhací závod družstev - finále: Austrálie (Davison, O'Shea, Edmondson, Mulhern) 3:57,907 - Dánsko (Von Folsach, Hansen, Quaade, Rasmussen) 3:59,623, o 3. místo: Nový Zéland (Gate, Bulling, Kennett, Ryan) 3:58,989 - Rusko 4:00,777.

Ženy:

Scratch: 1. Druytsová (Belg.), 2. Pawlowská (Pol.), 3. Romanyutová (Rus.), ...11. Machačová (ČR).

Týmový sprint - finále: Německo (Vogelová, Welteová) 32,440 - Čína (Lin Ťün-chung, Čung Tchien-š') 33,239, o 3. místo: Británie (Varnishová, Jamesová) 33,032 - Rusko 33,154.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články