Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Lídrem Vuelty je po časovce Brajkovič, Štybar je patnáctý

Sanxenxo - Časovku družstev na 27 kilometrů, kterou odstartoval 68. ročník cyklistické Vuelty, vyhrál tým Astana. Z kvarteta Čechů dopadl nejlépe Zdeněk Štybar, jenž byl se stájí Omega Pharma-QuickStep třetí.

Stáj Astana po vítězství v týmové časovce
zdroj: EFE autor: Javier Lizon

Červený trikot lídra si oblékl Slovinec Janez Brajkovič, který vjel jako první v sestavě Astany do cíle, nicméně nejspokojenější mohl být jeho kapitán Vincenzo Nibali. Italský favorit najel hned v první den několik desítek sekund na své předpokládané soupeře v boji o celkové vítězství a je průběžně druhý. Astana absolvovala časovku, která startovala v městě Vilanova de Arousa na molu v zálivu, v čase 29:59.

Cyklisté kazašského celku startovali jako poslední a o deset sekund předstihli dosud vedoucí RadioShack-Leopard s elitním časovkářem Fabianem Cancellarou. Třetí místo obsadili úřadující mistři světa Omega Pharma-QuickStep, kteří ztratili 16 sekund. Díky tomu Štybarovi patří v průběžném pořadí patnácté místo. Šestou pozici obsadili jezdci Saxo-Tinkoff s Romanem Kreuzigerem, kteří zaostali 32 sekund.

Překvapivě jen o tři sekundy pomalejší byl debutující tým NetApp-Endura, v jehož dresu jsou dvojnásobný mistr republiky v časovce Jan Bárta a vrchař Leopold König. Všichni tři Češi jsou celkově ve čtvrté desítce. Už v nedělní druhé etapě jsou na programu první kopce. Etapa končí jedenáctikilometrovým stoupáním první kategorie na Monte da Groba.

Vuelta - 1. etapa (časovka družstev): Vilanova de Arousa - Sanxenxo (27,4 km):

1. Astana 29:59, 2. RadioShack -10, 3. Omega Pharma-Quick-Step (ŠTYBAR) -16, 4. Sky -22, 5. Movistar -29, 6. Saxo-Tinkoff (KREUZIGER) -32, 7. NetApp (BÁRTA, KÖNIG) -35.

Průběžné pořadí: 1. Brajkovič (Slovin./Astana) 29:59, 2. Nibali, 3. Tiralongo (oba It./Astana), 4. Fuglsang (Dán./Astana), 5. Grivko (Ukr./Astana), 6. Kangert (Est./Astana) všichni stejný čas, 7. Cancellara (Švýc./RadioShack), 8. Zubeldia, 9. Irizar (oba Šp./RadioShack), 10. Kišerlovski (Chorv./RadioShack) všichni -10, ...15. ŠTYBAR (Omega Pharma-Quick-Step) -16, 31. KREUZIGER (Saxo-Tinkoff) -32, 36. KÖNIG, 39. BÁRTA (oba NetApp) oba -35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články