Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Landa odchází ze Sky do Movistaru, Kittel bude jezdit za Kaťušu

Madrid - Cyklistická škatulata. Čtvrtý cyklista konečného pořadí letošní Tour de France Mikel Landa po sezoně odejde ze stáje Sky do Movistaru, se kterým podepsal dvouletou smlouvu. Rovněž dvouletý kontrakt uzavřel se stájí Kaťuša-Alpecin Marcel Kittel. Devětadvacetiletý vítěz 19 etap na Grand Tours působil od roku 2016 v Quick-Stepu.

Mikel Landa před Chrisem Froomem
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Sedmadvacetiletý Landa opouští Sky po dvou sezonách. V barvách britské stáje na Tour výrazně pomohl Chrisi Froomeovi ke čtvrtému triumfu v kariéře a sám na slavném závodě obsadil čtvrtou příčku, když ho od stupňů vítězů dělila jediná sekunda.

Právě po Tour dal Landa ve španělských médiích najevo nespokojenost s pozicí ve Sky, protože v jednu chvíli to na Tour vypadalo, že má větší formu než Froome. V Movistaru by třetí muž Gira z roku 2015 mohl zastoupit Kolumbijce Naira Quintanu, o jehož odchodu se spekuluje.

Další lídr španělského týmu sedmatřicetiletý veterán Alejandro Valverde se navíc bude zhruba půl roku zotavovat po zlomenině čéšky a kotníku.

Kittel uvolnil pozici Gaviriovi

Kittel přiznal, že k odchodu se rozhodl kvůli tomu, že by mu vedení nezaručilo pozici spurtérské jedničky pro příští ročník Tour de France. Quick-Step, za který závodí i Zdeněk Štybar s Petrem Vakočem, totiž chce vsadit na dvaadvacetiletého Kolumbijce Fernanda Gaviriu.

"Chtěl jsem se vyhnout debatám o své budoucnosti. Vedení mi nemohlo dát jasnou odpověď a já ho chápu. Poté, co Fernando vyhrál na Giru čtyři etapy, chtěl by také startovat na Tour," prohlásil Kittel, který na letošním ročníku slavného francouzského závodu vyhrál pět etap.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články