Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Kvůli počasí zkrácenou druhou etapu Tour des Alps vyhrál Dennis

Innervillgraten (Rakousko) – Druhou etapu Tour des Alps vyhrál v rakouském Innervillgraten Rohan Dennis, a napravil tak dojem z předchozího dne, kdy se nejlepších neudržel. Jako druhý sprintoval Thibaut Pinot, který se díky bonusovým vteřinám posunul do průběžného vedení závodu. Organizátoři museli z důvodu špatného počasí druhou etapu zkrátit o výstup na Brennerský průsmyk.

Tour des Alps
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Rozhodčí závodu, který až do letoška nosil jméno Giro del Trentino, museli přikročit před druhou etapou ke zkrácení dne. Vypuštěn byl výstup na Brennerský průsmyk i přejezd přes tamější dálniční most, který organizátoři Tour des Alps předem označovali za jeden z vrcholů celého podniku. 

Kvůli sněžení a chladnému počasí ale etapa musela být zkrácena, a začínalo se tak až v italském Vipitenu. Na programu byla jen jediná vrchařská prémie a na závěr osmikilometrové stoupání, které ovšem v průměru dosáhlo jen na 3–4 procenta. Na svazích pod cílem zkusil nástup velký poražený z úvodní etapy Mikel Landa, který tehdy v okolí Innsbrucku nestačil tempu nejrychlejších a dojel se ztrátou 26 vteřin.

Své manko se Landa pokusil smazat nyní, když zaútočil spolu s Damianem Carusem a Stefanem Pirazzem. Společně drželi asi dvacetivteřinový náskok, který jim ale až do cíle nevystačil. Za zatáčky pod samotným vrcholem se jako první na čele větší skupiny vynořil Rohan Dennis a vítězstvím napravil dojem z prvního dne, kde utrpěl ztrátu 21 vteřin. 

Jako druhý sprintoval stejně jako o den dříve Thibaut Pinot, který díky bonusu poskočil v celkové klasifikaci do vedení. Odsunul tak Michelea Scarponiho, který první etapu vyhrál.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články