Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

KVÍZ: Jak dobře znáte cyklistiku a Tour de France?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Obraz "Na závodní dráze" z roku 1967
zdroj: Kamil Lhoták

1. Jeden z následujících meziválečných cyklistů je zmíněn v debutové novele Ernesta Hemigwaye I slunce vychází. O koho se jedná?

a) Ottavio Bottecchia
b) André Darrigade
c) Learco Guerra
d) Sylvere Maes

2. Jak dlouhý je závod, na který se vydají cyklisté v knize Alfreda Jarryho Nadsamec?

a) 1 míle
b) 100 mil
c) 1000 mil
d) 10 000 mil

3. Kdo je režisérem patrně nejslavnějšího snímku o jízdních kolech Zloději kol?

a) Vittorio De Sica
b) Federico Fellini
c) Roberto Rossellini
d) Luchino Visconti

4. Který herec ztvárnil roli Marcuse v americkém filmu Vítězové (American Flyers)?

a) Nicolas Cage
b) Kevin Costner
c) David Marshall Grant
d) Bill Paxton

5. Na jaký nástroj doprovázela Tour mezi lety 1952–1963 Yvette Hornerová?

a) akordeon
b) kytara
c) saxofon
d) trubka

Z filmu Zloději kol
zdroj: Csfd.cz

6. Která německá skupina nahrála album nazvané Tour de France?

a) Faust
b) Kraftwerk
c) Rammstein
d) Scorpions

7. Po jednom z těchto cyklistů nese jméno skotská indierocková kapela. O koho jde?

a) Jacques Anquetil
b) Giovanni Bugno
c) Pedro Delgado
d) Eddy Merckx

8. Který český malíř byl velkým fanouškem cyklistiky a Tour de France?

a) Emil Filla
b) Bohumil Kubišta
c) František Kupka
d) Kamil Lhoták

9. V díle jakého slavného malíře najdeme reklamní plakát na řetěz značky Simpson (La chaine Simpson)?

a) Georges Braque
b) Paul Cézanne
c) Henri Matisse
d) Henri de Toulouse-Lautrec

10. Který známý herec před několika lety pomohl londýnskému cyklistovi, kterého se snažila okrást skupina výtržníků?

a) Benedict Cumberbatch
b) Idris Elba
c) Tom Hardy
d) Cillian Murphy

Správné odpovědi:

1A 2D 3A 4B 5A 6B 7C 8D 9D 10A

Hlavní zprávy

Nejčtenější články