Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - USA

KVÍZ: Jak dobře znáte cyklistiku a Tour de France?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Jai Hindley
zdroj: twitter.com/giroditalia

1. Kdo se stal letošním vítězem Giro d’Italia?

a) Tao Geoghegan Hart
b) Jai Hindley
c) Mikel Landa
d) Vincenzo Nibali

2. Na jakém kopci došlo na rozhodující útok letošního Gira?

a) Passo Fedaia
b) Passo Pordoi
c) Passo Rolle
d) Passo di San Lugano

3. Jaký kopec byl letošním nejvyšším bodem ročníku Gira?

a) Blockhaus
b) Kolovrat
c) Mortirolo
d) Passo Pordoi

4. Největším rivalem Fausta Coppiho byl jeho krajan…

a) Gino Bartali
b) Fiorenzo Magni
c) Francesco Moser
d) Gianni Motta

5. V životě Fausta Coppiho nefiguroval/a…

a) dáma v bílém
b) pyrenejský gregario
c) slepý masér
d) tragicky zemřelý bratr 

Jan Hirt
zdroj: Twitter.com/giroditalia

6. Kolikátý na Giru skončil v celkovém pořadí Jan Hirt?

a) 4.
b) 5.
c) 6.
d) 7.

7. Které italské stoupání se dá nazvat "Hirtovo"?

a) Mortirolo
b) Nivolet
c) Passo Giau
d) Stelvio

8. Jedním z průlomových vítězství Jana Hirta byl před šesti lety triumf v závodě Kolem Rakouska. Na jakém vrcholu to bylo?

a) Edelweissspitze
b) Kitzbühler Horn
c) Rettenbachferner
d) Timmelsjoch

9. Velký ohlas na letošním Giru způsobil Biniam Girmay, který se stal prvním…

a) africkým držitelem vrchařského dresu
b) africkým lídrem závodu
c) africkým vítězem etapy
d) africkým účastníkem závodu

10. Italové na své domácí Grand Tour vyhráli pět etap. Mezi vítězi nebyl…

a) Alessandro Covi
b) Alberto Dainese
c) Vincenzo Nibali
d) Matteo Sobrero

Správné odpovědi:

1B 2A 3D 4A 5B 6C 7A 8A 9C 10C

Hlavní zprávy

Nejčtenější články