Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally Turecko

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v proficyklistice?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Ivan Basso (vpravo) a Alberto Contador
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

41. Co mají společného Alberto Contador a Lachlan Morton?

a) drželi rekord v Everestingu
b) neumějí jezdit bez držení
c) sbírají autogramy Lance Armstronga
d) vášnivě hrají šachy

42. Kterému anglickému klubu drží palce Tao Geoghegan Hart?

a) Arsenal
b) Fulham
c) Manchester City
d) Watford

Tao Geoghegan Hart
zdroj: Taogeogheganhart.com

43. Kteří belgičtí cyklisté se spolu po sezoně vydávají na dlouhou cestu?

a) Wout van Aert a Stijn Devolder
b) Thomas de Gendt a Tim Wellens
c) Remco Evenepoel a Tiesj Benoot
d) Zico Waeytens a Tim Merlier

44. Za mládežnický výběr kterého klubu nastupoval Remco Evenepoel?

a) Cercle Brugge
b) Feyenoord Rotterdam
d) KSC Lokeren
d) PSV Eindhoven

Remco Evenepoel (uprostřed)
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

45. Kdo proslul reklamou na šampon Alpecin?

a) John Degenkolb
b) Marcel Kittel
c) Peter Sagan
d) Svein Tuft

46. Kdo je manželem Lizzie Armitsteadové?

a) Egan Bernal
b) Philip Deignan
c) Phil Gaimon
d) Bradley Wiggins

Elizabeth Armitsteadová
zdroj: Reuters autor: Cathal McNaughton

47. Kdo byl dědečkem Mathieua van der Poela?

a) Jacques Anquetil
b) Jean Bobet
c) Raymond Poulidor
d) Adri van der Poel

48. Kde mělo začínat letošní Giro d'Italia?

a) Dánsko
b) Maďarsko
c) Lichtenštejnsko
d) Rumunsko

Cyklisté na promenádě v Nice
zdroj: ČTK/AP

49. Kolik etap má letošní Tour de France?

a) 17
b) 20
c) 21
d) 22

50. Kdo byl v roce 2019 prvním držitelem žlutého dresu?

a) Lilian Calmejane
b) Dylan Groenewegen 
c) Peter Sagan
d) Mike Teunissen

Správné odpovědi:

41A 42A 43B 44D 45B 46B 47C 48B 49C 50D

Hlavní zprávy