Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Kvasničkové unikl bronz z MS o setiny. Novák se prodral v časovce do patnáctky

Jen 33 setin sekundy scházelo k české medaili na světovém šampionátu v australském Wollongongu. V časovce juniorek obsadila Eliška Kvasničková čtvrté místo těsně za stupni vítězů. Proti chronometru na trati 28,8 kilometru pak mezi juniory uspěl Brit Joshua Tarling, nelepším Čechem byl patnáctý Pavel Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvasničková na MS v časovce sahala po medaili

Sedmnáctiletá Kvasničková byla na mezičasu v polovině 14,1 kilometru dlouhé trati pátá. Ve zbývající části závodu se vítězka časovky juniorek z letošního domácího šampionátu v Kovářově dokázala o jedno místo posunout, ale medaile jí těsně utekla.

"Jelo se mi dobře, cítila jsem se hodně silná a bylo to super. Trať mi docela seděla, i když jsem se bála, že je hodně technická a že to nezvládnu. Ale myslím, že jsem ji zvládla dobře. A na silniční závod se teď cítím skvěle," uvedla Kvasničková.

Za naprosto suverénní Bäckstedtovou, která dojela loni na MS v Belgii v časovce druhá a triumfovala v silničním závodě, získala s odstupem více než minuty a půl stříbro Němka Justyna Czaplaová. Třetí byla Febe Joorisová z Belgie.

Pořadí závodu juniorů na 28,8 km dlouho vévodil domácí Hamish McKenzie. Teprve až s jedničkou a jako poslední startující ho sesadil Tarling. Obhájce stříbra, jenž se úspěšně věnuje také dráze, byl o 19 sekund rychlejší. Bronz získal Němec Emil Herzog.

Novák ztratil na vítěze přes dvě minuty, druhý Čech na startu Štěpán Telecký obsadil 27. místo.

MS v silniční cyklistice ve Wollongongu (Austrálie) - časovka:

Junioři (28,8 km): 1. Tarling (Brit.) 34:59, 2. McKenzie (Austr.) -19, 3. Herzog (Něm.) -33, ...15. Novák -2:02, 27. Telecký (oba ČR) -2:59.

Juniorky (14,1 km): 1. Bäckstedtová (Brit.) 18:26, 2. Czaplaová (Něm.) -1:35, 3. Joorisová (Belg.) -1:48, 4. Kvasničková (ČR) -1:49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články