Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý zůstává u Specialized, Vastl se upsal Bianchi

Praha - Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý bude podle očekávání i nadále hájit barvy stáje Specialized Racing. Dvouletou opci, kterou obsahoval předchozí kontrakt z roku 2012, český biker se zaměstnavatelem proměnili na roční smlouvu s roční opcí. Minimálně do olympijského Ria považuje devětadvacetiletý Kulhavý za jasně dané, že bude jezdit na horských kolech. Stáj naopak mění talentovaný Jan Vastl, který se na dva roky upsal Bianchi.

Jaroslav Kulhavý v maratonu
zdroj: Gameplan Media

"Snažili jsme se navázat na spolupráci se Specialized, byl jsem tam spokojený," řekl Kulhavý na dnešní tiskové konferenci v Praze. Připustil, že měl pro jistotu i náhradní variantu. "Věřili jsme ale, že se dohodneme. Kontrakt na rok s opcí je proto, abych měl případně otevřené ruce pro olympijský rok," vysvětlil Kulhavý, jenž si po olympijském triumfu v Londýně hodně pohrával s možností přejít na silnici.

Nakonec ale zůstal věrný horskému kolu a silniční závody jezdí jen doplňkově. "Minimálně do Ria je jasně dané, že budu jezdit horská kola. Silnice bude nadále jen jako doplněk, je to složité," uvedl Kulhavý, který věří, že křivka jeho výkonů a především výsledků bude mít po dvou ne úplně ideálních letech stoupající tendenci.

"Loni tam byla pódiová umístění na světovém poháru, vyhráli jsme Cape Epic, letos zlato z maratonského mistrovství světa a stříbro z mistrovství Evropy, do desítky na mistrovství světa v cross country... Nemůžu říct, že bych ten rok úplně zahodil. Před pár lety by to pro Čecha byla skvělá sezona, ale já to samozřejmě porovnávám s tou svou nejlepší sezonou," uvedl Kulhavý.

"Pořád je však super, že se tam dokážu vždycky držet. Takže nějaký příslib do budoucnosti tam je. Olympiáda se blíží. Jen doufám, že už nepřijdou žádná další zranění," přál si Kulhavý. Za cíl si dává ustálit se. "Dříve jsem byl vždy v první pětce. Chtěl bych se tam vrátit a dojíždět vepředu. Před olympiádou je důležité jezdit s klukama v čele, vyhrát i nějaký závod světového poháru, abych věděl, že jsem schopný závod vyhrát," vysvětlil Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý se na další rok upsal Specialized

Již nyní ví, že i příští rok pojede Cape Epic, extrémní etapový závod dvojic. "Měl bych ho jet znovu. Dohodli jsme se tak s Christophem Sauserem, který tam má končit kariéru a chtěl by tento pro něho nejdůležitější závod v roce vyhrát," přiblížil Kulhavý. Do té doby by se ještě rád zbavil problémů s dýcháním. "Řešíme to s profesorem Kolářem. Byl jsem u něj ve čtvrtek na testech. Je tam nějaký nález, což se ale projevuje jen v nejtěžší zátěži. Mohu tedy normálně trénovat. Musíme to však dořešit před sezonou," uzavřel Kulhavý.

Vastl jde do Bianchi

Talentovaný biker Jan Vastl udělal další významný krok na vzestupu své kariéry. Teprve osmnáctiletý závodník, který se v září na mistrovství světa v norském Hafjellu blýskl v disciplíně cross country čtvrtým místem v kategorii do 23 let, podepsal dvouletý kontrakt s mezinárodním týmem Bianchi.

"Nabídek bylo víc, ale Bianchi bylo pro Honzu nakonec jasnou volbou. Je to určitě dobré pro jeho růst, před deseti dny podepsal v Itálii smlouvu," řekl Zdeněk Löffelmann z agentury 69 Marketing. Z týmu vzešli velikáni horských kol jako Francouz Julien Absalon nebo José Antonio Hermida ze Španělska. "Říkali, že ho sledují už delší dobu, jednání probíhala asi dva měsíce," přiblížil Löffelmann, bývalý šéf Specialized pro východní Evropu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články