Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kulhavý vyhrál ve Windhamu druhý závod SP za sebou

Windham (USA) - Český biker Jaroslav Kulhavý vyhrál v americkém Windhamu druhý závod světového poháru za sebou. Úřadující vicemistr světa navázal na týden staré vítězství z kanadského Mont Sainte Anne a pojistil si průběžné vedení v seriálu, který pokračuje v polovině srpna v Novém Městě na Moravě. V domácím prostředí už může Kulhavý teoreticky oslavit celkový triumf ve světovém poháru. Po pátém ze sedmi závodů má trojnásobný český šampion náskok 240 bodů před Švýcarem Ninem Schurterem, jenž byl druhý i dnes. Za vítězství se uděluje 250 bodů.

Šestadvacetiletý Kulhavý si dojel pro čtvrtý triumf v kariéře systémem start-cíl. Hned v prvním okruhu se odpoutal od svých soupeřů a zvyšoval náskok až zhruba na minutu. V závěrečném kole už mohl jet na jistotu a vychutnat si pocity vítěze. Schurter projel cílem s odstupem 29 sekund následován svým krajanem Christophem Sauserem. Další dva Češi se dnes ještě vešli do elitní třicítky. Jan Škarnitzl byl jednadvacátý, Matouš Ulman čtyři příčky za ním.

V závodě žen obsadila Kateřina Nashová sedmé místo. Po nepovedeném úvodu sezony se tak podruhé za sebou dostala do elitní desítky. Třiatřicetiletá Nashová zajela svůj nejlepší výsledek v letošním seriálu před týdnem v kanadském Mont Sainte Anne, kde byla čtvrtá. Dnes se pohybovala převážně kolem desátého místa, nicméně do posledního okruhu vjížděla jako pátá. Dvě soupeřky ji však následně předstihly.

Trojnásobná česká mistryně Nashová ztratila 2:02 minuty na vítěznou Francouzku Julii Bressetovou, která si tak pojistila své vedení v SP. Další česká reprezentantka Tereza Huříková dojela na 26. pozici s více než osmiminutovým odstupem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články