Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý se vrací na Cape Epic. Těším se na ryze českou spolupráci, říká

Jaroslav Kulhavý se vrací na Cape Epic. Tentokrát v barvách českého týmu Superior, kde parťákem olympijského vítěze z Londýna bude Filip Adel. Jaké jsou ambice devětatřicetiletého Kulhavého na nejprestižnějším etapovém závodě horských kol? A jak se jihoafrický Cape Epic od svých počátků proměnil?

Filip Adel a Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK / Profimedia

Jaroslav Kulhavý dal profesionálnímu sportu sbohem před dvěma lety, od té doby o něm bylo slyšet především v souvislosti s triatlonem. Ale to se postupně zase mění. "Naskočil jsem do terénního triatlonu. Nyní je to částečně profesionální návrat na horská kola na Cape Epic a pár dalších závodů. Ale už to není na 100 procent cyklistika," vysvětluje.

Olympijský vítěz z roku 2012 se vrátí na nejvyšší bikerskou scénu do Jihoafrické republiky. Cape Epic v minulosti vyhrál třikrát ze šesti startů, jezdil jej v týmu s velkými osobnostmi horských kol jako Christoph Sauser. Dokázal prakticky všechno, co šlo. Ale znovu se vrací, tentokrát v ryze české spolupráci s Filipem Adelem.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaroslav Kulhavý o svém návratu na Cape Epic

"Přišla možnost postavit ryze český tým, což byl první impulz. Pojedeme na českých kolech v českém oblečení, víceméně i na českých pláštích. A jsme česká dvojice. Budeme se snažit podat maximum," líčí Kulhavý, který o domácí tým usiloval ještě v dobách, kdy soupeřil s Kristianem Hynkem. Nakonec ale ze spolupráce sešlo.

I když už svá nejlepší závodnická léta má za sebou, Cape Epic podle něj není pouze o maximálním výkonu. "Zkušenosti hrají velkou roli. V mém prvním ročníku mě Christoph Sauser závodem provedl. Měl jsem to tím jednodušší," popisuje Kulhavý, jehož parťák Adel už má také africký start za sebou.

"Je to náročných osm dní, kdy musíte být fyzicky, psychicky i technicky připraveni. Je to hrozně nevyzpytatelné, třeba počasím, protože je tam úplně jiné klima než v Evropě," dodává Kulhavý, který v JAR nebude mít možnost tzv. back-up (doprovodného) týmu. "Budeme odkázáni na sebe, všechno si budeme opravovat sami," dodává.

A jak se dívá na vývoj Cape Epic? "Trať se hodně proměnila, je tam spousta trailů a převýšení. Už tam není tolik prašných cest, kterých se dříve jezdilo hodně. Startovní pole bude opravdu kvalitní. Umístění? Do desítky by to bylo skvělé, ale musí všechno vyjít," dodává legenda české horské cyklistiky, která do JAR vyrazí již sedmého března. Samotný závod začne o deset dní později.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články