Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kulhavý se Sauserem dělají závod, ale lepí se na ně smůla

Tulbagh (JAR) - Českého bikera Jaroslava Kulhavého se Švýcarem Christophem Sauserem pronásledovala smůla i ve třetí části závodu Cape Epic v Jihoafrické republice. Dvojice útočila v etapě dlouhé 92 kilometrů na vítězství, jenže kilometr před cílem jezdci přehlédli v nepříliš přehledném úseku odbočku a prohospodařili dvouminutový náskok.

Cyklistický závod Cape Epic
zdroj: Isifa/EPA

Do cíle nakonec dojeli druzí o 46 sekund za německo-švýcarským párem Karl Platt, Urs Huber, který si znovu upevnil vedení v průběžném pořadí. Kulhavý se Sauserem se posunuli na druhé místo, na soupeře ztrácejí necelých devět minut.

"Jeli jsme rychle, abychom nahnali co nejvíc času, a přehlédli jsme odbočku. Byly dvě hned za sebou, doleva a hned doprava, ale šipka u té druhé neukazovala jasně, kam máme jet, a páska, která obvykle bývá natažená přes špatnou cestu, tam nebyla, tak jsme pokračovali dál rovně," uvedl český olympijský vítěz.

Kulhavý svými útoky roztrhal vedoucí skupinu a nakonec se Sauserem setřásli i ve žlutém jedoucí Platta s Huberem. "Už je to trochu demotivující. V podstatě tu děláme s Christophem závod, ale pořád se nám nedaří uspět. Potřebujeme už dobrý den," dodal.

Ve čtvrtek čeká bikery čtvrtá etapa dlouhá 120 km z Tulbaghu do Wellingtonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články