Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kulhavý se s MS horských kol rozloučil 129. místem ve sprintu

Saalfelden - Až jako posledního závodníka se změřeným časem registrují výsledky dnešního sprintu MS horských kol olympijského šampiona Jaroslava Kulhavého. Jeden z nejlepších bikerů současnosti jako kdyby chtěl dát organizátorům tak trochu najevo, co si myslí o jejich rozhodnutí, že na startu nesmí chybět, přestože hlavně kvůli přetrvávajícím problémům se zády dnes jet nechtěl.

"Jsem sice ještě takový rozlámaný a záda bolí, ale byl to pěkný trénink. Jen škoda, že jsme nedojeli až nahoru," řekl Kulhavý po kvalifikaci, v níž obsadil 129. místo z celkem 133 startujících.

Od začátku bylo zřejmé, že se na start dostavil skutečně pouze zúčastnit. Zatímco ostatní se hned po startu snažili dostat kolo do co nejvyšších otáček, Kulhavý vyjížděl úvodní stoupání v centru města v poklidném tempu. Nakonec byl rychlejší než on i brzy devatenáctiletý Nor Truls Engen Korsaeth, jenž upadl v zatáčce a na zemi dlouho přemítal, zda vůbec závod dokončí. Dokonce o propastných šest a půl vteřiny.

"Ani jsem nevěděl, kudy to vede, tak to bylo trochu těžké. Hledal jsem, zda zatočím doprava nebo vlevo. Je to zbytečné pravidlo, že člověk musí nastoupit, když jsem byl přihlášený. Nevěděli jsme o tom a ráno už to nešlo odhlásit. Když prý člověk není nemocný, měl by startovat. U některých lidí to asi nevadilo, u mě však ano, asi i kvůli lidem," přemítal Kulhavý.

Velmi podobně se k závodu postavil i novopečený mistr světa v klasickém závodu cross country Nino Schurter. Ani Švýcar neměl příliš velkou chuť závodit a skončil rovněž hluboko v poli poražených na 118. místě, ale oproti ztrátě Kulhavého (36,512 sekundy) na vítěze kvalifikace Mihu Halzera ze Slovinska, činil jeho odstup "jen" necelých 18 vteřin.

"Nevadilo mi to, že jsem nakonec musel jet, ale je to divné pravidlo, protože člověk nikdy neví, jak se po závodě cross country bude cítit, a samozřejmě riskuje i se svým jménem," připustil Kulhavý. "Je hloupé, že tam není možnost rozhodnout se ráno. Mohli jsme se na to vykašlat a jet dál (na Glossglockner), ale zase je pak zbytečné poslouchat, že se udělalo něco špatně," doplnil.

O zdolání hory se pokoušel již podruhé, ale ani tentokrát se mu to nepoštěstilo. V prvním případě neměl svůj den a pokus vzdal sám. "Do třetice už tam snad dojedu," věří Kulhavý. "Dnes to ale byla po tom včerejšku svým způsobem i trošku úleva," dodal s úsměvem Kulhavý, který se v sobotu protrápil ke 13. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články