Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kulhavý: Schurter byl lepší, nejel jsem podle svých představ

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Druhé místo bere Jaroslav Kulhavý jako povzbuzení před blížící se olympiádou v Riu. Zároveň ale ví, že od vítězného Nina Schurtera ho dělilo poměrně velké množství času. Česká jednička bere rozdíl, který mezi oběma závodníky v Novém Městě byl, jako povzbuzení do přípravy.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Taktika byla postavena na dobrém startu. A ten se povedl. "Snažil jsem se jet vpředu a udělat ten závod, aby byla menší skupinka a zbytečně se to nestrkalo, což se mi povedlo. První dvě kola jsem táhl, pak jsem si chtěl odfrknout a Nino mi nastoupil. Nemohl jsem reagovat, udělal to dobře a lepší moment si asi nemohl vybrat. Jsem rád, že jsem to dotáhl k tomu stříbru. Nino byl dnes lepší. A já nejel závod podle mých představ," řekl Kulhavý.

Jaroslav Kulhavý: "Neřekl bych, že byl jinde. Spíš já jsem nebyl tam, kde jsem chtěl být. Nemohl jsem chytit rytmus, což mě mrzí. Ale když to řeknu normálně, aspoň budu naštvanej v přípravě na Rio. Bude to motivace navíc. Je to asi tak jediná výhoda té stříbrné medaile. Vidím tam prostor pro zlepšení, ale mohlo to samozřejmě být i horší."

Při stoupání do kopců se cítil dobře, v technických pasážích už to bylo o poznání slabší. "Do kopců jsem jezdil dobře, byl jsem tam silnější než Absalon, který je v tom nejlepší na světě. Rval jsem to silou. I tak to v kopcích vypadalo dobře, což je před Riem dobré znamenání. Do kopců mám dobrou formu, výkon tam byl," pochvaloval si Kulhavý.

V boji o stříbro předčil pětinásobného světového šampiona Juliena Absalona. "I když nemá tak dobrý spurt, snažil jsem se ho zbavit dřív, což se povedlo. Byl jsem překvapený, že mi v kopci neodjel. Fyzicky je na tom z nás tří asi nejlíp. Zkoušel mě předjet v tom nejdelším výjezdu na širokých kořenech. Já si trochu zrychlil a tím, že mě nepředjel, jsem věděl, že to bude dobré. Cuknul jsem mu o pět metrů, v technice přidal dalších pět a už jsem věděl, že to bude dobré," popsal Kulhavý.

V březnu zlomenou ruku, s níž musel na operaci, poslední dny hodně prověřily. Minulou neděli jel MS v maratonu, ve čtvrtek štafetu, dnes na trati plné kořenů závod o světový titul v cross country. "Teď mě to trošku bolí, ale je to jen bolest, jinak mě to neomezilo. Možná v těch sjezdech jsem trošku pomalejší tím, že jsem je nejezdil na 100 procent od začátku roku. Přišlo mi, že jsem byl takový opatrný, takže na to se musím zaměřit a pustit se do toho. V tom jsem dříve relativně vynikal a i Ninovi díky tomu odjížděl, dnes to bylo naopak," porovnal Kulhavý.

Věří však, že v Riu de Janeiro pod pěti kruhy už bude v tomto ohledu stoprocentní. "Myslím, že určitě. Ta trať tam je trošku jiná, spíše přes velké kameny, takže pro ruku by to mělo být lepší. Ale ruka už teď není žádným omezením. Tím je spíše snad ten ztracený čas po zranění."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články