Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kulhavý s Grottsem jsou po nejdelší etapě Cape Epic v čele, slavil i Hynek

Dvojnásobnou českou radost přinesla nejdelší etapa na závodě dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. Do celkového vedení se po ní dostal Jaroslav Kulhavý s novým parťákem Howardem Grottsem z USA. Z etapové výhry se pak radoval Kristián Hynek.

Jaroslav Kulhavý (uprostřed) a jeho americký partner Howard Grotts (vpravo) na Cape Epic
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Hynek dorazil do cíle třetího dějství jako první společně s Rakušanem Albanem Lakatou. Kulhavý s Grottsem dorazili do cíle po 122 kilometrech jako druzí s mankem minuty a 11 sekund. Česko-americké duo díky tomu vysvléklo ze žlutého trikotu německo-brazilskou dvojici Manuel Funic, Henrique Avancini, která za vítězi zaostala o téměř šest minut.

"Vybojovat umístění na pódiu s nějakým časem k dobru v celkovém pořadí nebylo snadné, protože jsme dvakrát řešili defekt. Je skvělé být ve žlutých dresech," uvedl Kulhavý.

Olympijský vítěz z Londýna celkové prvenství v JAR vybojoval v letech 2013 a 2015 po boku Švýcara Christopha Sausera. Na titul nyní mohou pomýšlet také Hynek s Lakatou. I ostřílený český maratonec už v Africe slavil celkové prvenství, a to před čtyřmi lety (s Němcem Robertem Mennenem).

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý s Grottsem se ujali vedení na Cape Epic

"Už dlouho se pokoušíme s Albanem vyhrát Cape Epic. Mnohokrát jsme skončili na stupních, loňský ročník pro nás nebyl dobrý. Letos mě v prvních dnech trápily střevní potíže. Na konci pondělní etapy jsem byl totálně fyzicky prázdný a dutý jako stará lípa. Tohle etapové vítězství nás vrátilo do hry," radoval se Hynek.

Letošního 15. ročníku se v kategorii mužů účastní na 270 dvojic, které čeká dohromady 658 kilometrů. Cape Epic skončí v neděli.

Etapový závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 3. etapa (122 km):

1. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) 4:17:14, 2. Kulhavý, Grotts (ČR/USA) -1:11, 3. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -5:47.

Průběžné pořadí: 1. Kulhavý, Grotts 13:20:45, 2. Fumic, Avancici -2:13, 3. Hynek, Lakata -3:14.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články