Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý přestupuje z vlastního týmu, na Tokio nemyslí

Biker Jaroslav Kulhavý se pro olympijskou sezonu rozhodl závodit za stáj Česká spořitelna - Accolade. Do velkého týmu míří po dvou letech ve své vlastní stáji Jaroslav Kulhavy Cycling Team. Olympijský vítěz z Londýna se chce v sezoně zaměřit především na maratonské soutěže.

Biker Jaroslav Kulhavý na závodě horských kol Cape Epic
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

"Jsem rád, že jsem zpátky v týmu s tak velkou historií a zázemím. Po loňsku jsem se rozmýšlel, jestli vůbec budu pokračovat, sezona 2020 měla být poslední, ale kvůli pandemii proběhla jen tak napůl. V takové situaci mi proto přišla škoda skončit," uvedl Kulhavý.

S účastí na odložených olympijských hrách v Tokiu ale příliš nepočítá. "Máme jedno startovní místo a jednoznačně nejlepším Čechem je aktuálně Ondra Cink, nemůžu se na to upínat, musím se soustředit na jiné, reálnější cíle," uvedl dvojnásobný olympijský medailista. "Vznikl světový maratonský seriál a samostatný maratonský ranking, takže se otevírají nové možnosti, kde bych mohl uspět já i celý tým," dodal.

V týmu se sejde s Matoušem Ulmanem, stáj posílil například i další úspěšný maratonec Marek Rauchfuss. "S Matoušem Ulmanem jsem už jel Brasil Ride a Epic Israel. Sedli jsme si jak výkonově, tak lidsky. Cross country budu jezdit už jen minimálně a pouze v Česku, rád bych ještě jednou zažil Nové Město na Moravě s diváky," řekl Kulhavý.

První start měl původně absolvovat už příští týden na etapovém závodě Mediterranean Epic ve Španělsku, ten byl ale kvůli pandemii koronaviru odložen na březen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články