Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kulhavý nestačil na Absalona a SP už nevede

Offenburg - Biker Jaroslav Kulhavý dojel ve třetím závodu Světového poháru v cross country v německém Offenburgu na druhém místě za Francouzem Julienem Absalonem. Za dvojnásobným olympijským vítězem a čtyřnásobným světovým šampionem český vicemistr světa zaostal o 29 sekund a musel mu přepustit první místo i v průběžném pořadí seriálu. Po třetím místě v jihoafrickém Pietermaritzburgu a týden starém triumfu v britském Dalby Forest se Kulhavý opět probojoval na stupně vítězů. Právě v Offenburgu se loni poprvé v kariéře prosadil na medailové příčky v SP a odrazil se k vynikající sezoně, v níž se také stal evropským šampionem a dostal se na první místo světového žebříčku.

Německý závod však nejlépe sedí Absalonovi, který vyhrál všech dosavadních pět ročníků na zdejší rychlé trati. Světový pohár vede po třetím ze sedmi závodů s náskokem 40 bodů před Kulhavým.

V závodě žen nedokázala Tereza Huříková zopakovat týden staré umístění v první desítce a skončila sedmnáctá. O tři místa lépe dopadla Kateřina Nashová, která se na rozdíl od minulých dvou závodů vyvarovala defektu. Kvůli předchozím nezdarům měla nevýhodné startovní číslo a v úvodu závodu byla až v osmé desítce.


"Jela jsem hodně zezadu a hned se to tam zasekalo. Čelo bylo rázem pryč a pak už se to jen hodně těžko stahuje," uvedla Nashová pro server mtbs.cz. "Sunula jsem se pomalu dopředu, ale dneska to líp nešlo. Ale konečně to dneska bylo bez defektu," dodala.

Ani Huříkové se nepovedlo udržet kontakt s nejlepšími. "Po startu mi to vůbec nejelo. Jen jsem doufala, že se mi to rozjede, a naštěstí to přišlo. Jsem ale spokojená, sedmnácté místo není špatné," řekla. Vítězství z Dalby Forest zopakovala jednadvacetiletá Francouzka Julie Bressetová a suverénně vede Světový pohár.

Kateřina Nashová
zdroj: www.flickr.com
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články