Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kulhavý jasně vyhrál pohár v Brně, před MS ho těší rostoucí forma

Brno - Biker Jaroslav Kulhavý s převahou vyhrál závod Českého poháru v Brně a před blížícím se světovým šampionátem v Novém Městě na Moravě potvrdil rostoucí formu. Druhého Jana Škarnitzla předčil o minutu a 12 sekund. Závod žen ovládla mexická reprezentantka Daniela Campuzanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Seriál Českého poháru bikerů pokračoval v Brně

Kulhavý kraloval na brněnské trati od startu. "Dneska se mi jelo super, konečně jsem závodil na trati, která mi sedla profilem. Proto jsem si dovolil jet sám od startu do cíle, i když únava z tréninku byla. Bylo to poslední cross country před MS, takže jsem maximálně spokojen, protože jsem si mohl svoje tempo regulovat," řekl Kulhavý na svazovém webu.
 
Ruka, kterou si v březnu zlomil, ho již nijak nelimituje. "Ale pořád platí, že nesmím spadnout. Proto se trochu raději šetřím než riskovat pád. Když dostanu ránu, tak ruka sice bolí, ale v ničem mě neomezuje. Z tohoto pohledu jsem v pohodě," dodal olympijský vítěz z Londýna.
 
Mezi ženami přišla Jana Czeczinkarová o letošní neporazitelnost na domácích tratích. Dojela třetí za Campuzanovou a Karlou Štěpánovou.

Výsledky Českého poháru v cross country na horských kolech v Brně

Muži: 1. Kulhavý (Specialized Racing) 1:31:11, 2. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -1:12, 3. Wawak (Pol.) -1:33, 4. Paprstka (Expres CZ Merida Kolín) -3:15, 5. Průdek (Nutrend Specialized) -4:22, 6. Nesvadba (Expres CZ Merida Kolín) -4:49.
 
Průběžné pořadí (po 4 závodech): 1. Škarnitzl 280 b., 2. Nesvadba 215, 3. Paprstka 186.

Ženy: 1. Campuzanová (Mex.) 1:22:57, 2. Štěpánová (Kona Cycling Point) -42, 3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -1:03, 4. Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) -1:18, 5. Průdková (Nutrend Specialized) -1:40, 6. Morfinová (Mex.) -2:13.
 
Průběžné pořadí (po 4 závodech): 1. Czeczinkarová 285, 2. Štěpánová 225, 3. Škarnitzlová 205.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články