Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kulhavý: Favoritem bude Schurter, do trojky bych ale mohl být

Cairns (Austrálie) - Jaroslav Kulhavý pomýšlí na rozšíření své medailové sbírky a doufá, že si po neúspěchu ve štafetě spraví chuť v individuálním závodě. Jedním dechem ale dodává, že hlavním favoritem v závodě olympijské disciplíny cross country bude Švýcar Nino Schurter.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Nino je určitě velkým favoritem; má za sebou skvělou sezonu a nemá teď co ztratit. Navíc už vybojoval titul ve štafetě, takže si myslím, že půjde do závodu naprosto klidný. Na stříbro a bronz tam bude dalších deset lidí," řekl Kulhavý.

Sám je hlavní medailovou nadějí české výpravy, stejně jako v mnoha minulých letech. A pociťuje lehkou nervozitu. "Určité napětí tam je, myslím si, že je to ale dobrý. Připravoval jsem se ale na tenhle závod už dlouho - systematicky od Lenzerheide," uvedl Kulhavý, jenž MS označil během roku už několikrát vedle domácího závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě za hlavní vrchol celé sezony.

Podle výsledků se zdá, že jeho forma graduje. I proto by mohl brát jako zklamání, pokud ze závodu vyjde s prázdnýma rukama. "Uvidíme, jak to bude probíhat. Poslední závody ukázaly, že jsem na tom dobře, i když jsem to jel z tréninku. Ve Val di Sole to na medaili nevyšlo jen o kousek. A to jsem jel z plný únavy. Myslím, že by to k té trojce mohlo být," prohlásil Kulhavý odhodlaně.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká štafeta skončila na MS za elitní desítkou

Z náročnosti dlouhé cesty do Austrálie se pokusil porci ubrat letenkou v business třídě. "Do Tokia to bylo skvělý. Poslední úsek už sice nebyl business, ale jinak mi to pomohlo; užil jsem si to, mělo to smysl. Spal jsem docela dost, i když jsem let neprospal celý. Cítím se však dobře, tak doufám, že mě ten časový posun ještě nedoběhne," přál si Kulhavý.

Trať se mu líbí. "Hlavně fakt, že výjezd je rozbitej, to mi bude vyhovovat. Sjezdy jsou relativně v klidu, dá se to asi jet rychleji, ale je to nebezpečný. Musíme to ještě vychytat a hezky si to najet. Už včera jsem si dal tři kola s Christophem Sauserem a rád bych zajel na trať ještě každý další den," plánoval Kulhavý.

"Všechno jezdím na jistotu, ale chci si vychytat různý stopy, protože možností je tady hodně a v trati je moře ostrých kamenů, kde hrozí defekt. Je to těžší a těžší, protože dnes tam třeba oproti včerejšku bylo třikrát víc prachu. Po startu to tam bude hodně nepříjemný, protože lidi nic neuvidí," odtušil Kulhavý.

Atraktivní dějiště šampionátu by si rád užil kromě závodů i jinak. "Do závodu určitě ne, po závodě ale nějaký čas bude. Konečně si budeme moct taky užít párty, bude to takový uzavření sezony. Těším se, že bude konec, přeci jen jsem začínal na Kypru a v Africe na Cape Epicu, který vždycky sebere hodně sil a času," řekl Kulhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články