Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kulhavý a Sauser zůstali před poslední etapou na jihu Afriky v čele

Stellenbosch - Jaroslav Kulhavý a Švýcar Christoph Sauser vyhráli v závodu Cape Epic na horských kolech v Jihoafrické republice třetí etapu za sebou. Před závěrečným dějstvím vedou před německo-švýcarskou dvojicí Karl Platt, Urs Huber o více než šest minut.

Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser na Cape Epic (ve žlutém)
zdroj: EPA autor: KIM LUDBROOK

Na bezmála stokilometrové trase závodníci museli zdolat převýšení 2 950 metrů. "Při stoupání na nejvyšší bod za to dneska Bulls (Platt a Huber) začali brát a zkoušeli se párkrát utrhnout, ale nebylo jim to nic platné. Akorát roztrhali zbytek, my jsme s nimi zůstali vepředu," napsal olympijský vítěz Kulhavý na svém webu.

V závěru největším rivalům ujeli o více než dvě a půl minuty. Sauser měl v šesté etapě motivaci navíc, neboť v cílovém městě Stellenbosch v zimě bydlí a sídlí tam i jeho nadace.

Do cíle závodu v Lourensfordu zbývá bikerům nedělních 54 kilometrů. "Zítra pojedeme opatrně. Prý je to takové cross country, takže bude důležité si hlídat pozici a hlavně se někde nerozsekat. Schurter s Vogelem, Fontana s Fumicem a Hermida s Van Houtsem dneska trochu oráželi a zítra budou chtít vyhrát, takže to bude těžké," dodal Kulhavý.

Výsledky 6. etapy:

1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 4:30:17, 2. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -2:38, 3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -5:28.

Průběžné pořadí: 1. Kulhavý, Sauser 27:13:26, 2. Platt, Huber -6:22, 3. Dietsch, Böhme -26:02.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články