Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kulhavý a Sauser znovu málem zabloudili, nakonec navýšili vedení

Wellington (JAR) - Dalším etapovým vítězstvím zvýšili biker Jaroslav Kulhavý a Švýcar Christoph Sauser své vedení v závodu Cape Epic v Jihoafrické republice. V páté etapě na 75 kilometrů v okolí Wellingtonu si dojeli pro druhé prvenství za sebou s náskokem více než dvou minut před švýcarskou dvojicí Nino Schurter, Florian Vogel. Svůj náskok v celkovém pořadí před Němcem Karlem Plattem a Švýcarem Ursem Huberem navýšili na 3:43 minuty.

Christoph Sauser (vlevo) a Jaroslav Kulhavý
zdroj: EPA autor: KIM LUDBROOK

"Na prvním kopci jsme jeli vepředu se Schurterem a Vogelem a nahoře jsme měli trochu náskok, tak jsme si řekli, že pojedeme," uvedl olympijský vítěz Kulhavý na svém webu. Švýcaři je ale skoro dojeli. "Asi nezastavili na jedné občerstvovačce a to se jim možná vymstilo. Zase jsme jim odjeli a to je asi zlomilo. Pak už jsme to v pohodě drželi. Mohli jsme jet rychleji, ale ještě jsou před námi dva těžké dny," konstatoval Kulhavý.

Technické problémy jako v úvodu závodu je nepotkaly, ale znovu prý jednou málem zabloudili.

"Zítra, když bude zase nějaká takováhle šance, tak do toho půjdeme a budeme se toho snažit využít jako dneska, ale nebudeme riskovat. Celkové vítězství je pro nás nejdůležitější a nechceme o něj přijít," řekl Kulhavý, který přijel závod vyhrát pro svého tragicky zesnulého týmového kolegu Burryho Standera, dvojnásobného vítěze Cape Epic.

Výsledky 5. etapy (75 km):

1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 3:03:04, 2. Schurter, Vogel (Švýc.) -2:15, 3. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -2:31.

Průběžné pořadí: 1. Kulhavý, Sauser 22:43:09, 2. Platt, Huber -3:43, 3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -20:34.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články