Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kukrle jako druhý Čech v historii ovládl závod Kolem Mazovska. Druhý byl Turek

Závod Kolem Mazovska se českým cyklistům povedl na výbornou. Celkovým vítězem podniku druhé kategorie UCI se stal Michael Kukrle. V závěrečné čtvrté etapě dojel člen stáje Elkov Kasper v hlavním poli a udržel žlutý trikot, který vybojoval díky pátečnímu prvenství. Druhé místo v konečném pořadí se ztrátou sedmi sekund obsadil další český jezdec Daniel Turek z Israel Cycling Academy.

Michael Kukrle
zdroj: Facebook.com/elkovauthor

Pětadvacetiletý Kukrle je druhým českým vítězem závodu Kolem Mazovska za jeho 63 ročníků. V roce 2017 slavil celkový triumf jiný jezdec Elkovu Alois Kaňkovský.

"Je to pro mě opravdu skvělý start a jsem rád, že jsem navázal na předchozí týmové úspěchy v tomto závodě. Dnes se nám povedlo skvěle zvládnout naplánovanou taktiku a nenechali jsme vůbec nic náhodě," uvedl Kukrle v tiskové zprávě.

Závěrečnou etapu dlouhou 165 km vyhrál ve spurtu Němec Felix Gross, nejlepší z Čechů byl Kaňkovský na šestém místě. Elkov skončil celkově druhý mezi týmy.

"Potvrdili jsem si, že v nucené pauze se nám podařilo dobře potrénovat a udržet výkonnost tam, kde byla před zastavením sezony. Jen mě mrzí, že se nám nepodařilo vytvořit lepší pozici pro Aloise Kaňkovského v závěru dnešní etapy," řekl Kukrle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články