Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kukrle hlásí změnu stáje, bude hájit barvy Gazprom RusVelo

Úřadující český šampion v silniční cyklistice Michael Kukrle hlásí změnu stáje. Od nové sezony bude závodit za ruský tým Gazprom RusVelo, kde podepsal roční smlouvu s opcí na další rok. Už se ale nepotká s Romanem Kreuzigerem, který ukončil kariéru. V sestavě ruského profesionálního kontinentálního týmu bude působit společně s devatenáctiletým Mathiasem Vackem.

Michael Kukrle
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Je to splnění snu, další krok v mojí kariéře. Věděl jsem, že jestli se chci posunout, je potřeba se dostat ven, protože mi bude sedmadvacet. Jsem za tu šanci moc rád, protože se dostanu na řadu skvělých závodů a program bude daleko lepší," řekl Kukrle.

Dosud jezdil za nejlepší domácí tým Elkov-Kasper, kde strávil šest let. Letos zažil vydařenou sezonu, v níž vedle triumfu na mistrovství republiky startoval na olympijských hrách v Tokiu i na světovém šampionátu v Belgii.

Kukrle doufá, že by se mohl v novém působišti dočkat i startu na Grand Tour. "Pro ruský tým je to samozřejmě těžší, protože z dvojek většinou dostávají divoké karty domácí týmy. Ale už jeli dvakrát Giro a myslím, že šance je," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články