Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Küng obhájil evropský titul v časovce, radovala se i Reusserová

Švýcarský cyklista Stefan Küng obhájil titul mistra Evropy v časovce. Český reprezentant Jan Bárta skončil v italském Trentu na 17. místě. Mistryní Evropy se stala Küngova krajanka Marlen Reusserová, jež na trati dlouhé 22,4 km získala první velké zlato po stříbru z loňského světového šampionátu a nedávných olympijských her v Tokiu.

Stefan Küng
zdroj: ČTK/AP

Küng projel časovku průměrnou rychlostí 55 km/h a porazil o osm sekund úřadujícího světového šampiona Itala Filippa Gannu, který ve středu slavil zlato v časovce smíšených družstev. Bronz získal Belgičan Remco Evenepoel s odstupem 15 sekund za Küngem.

Sedmadvacetiletý Švýcar si částečně vynahradil zklamání z olympijských her v Tokiu, kde mu unikly stupně vítězů o pouhé čtyři desetiny sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Küng je znovu evropským šampionem v časovce

"Bylo to hodně rychlé. Ke konci chvílemi foukalo a bylo důležité v těchto pasážích udržet rychlost. Věděl jsem, že bojuji o první místo, tak jsem do toho dál šlapal," uvedl Küng. "Z vítězství mám velkou radost a teď nás čeká mistrovství světa, kde chci také uspět," dodal dvojnásobný bronzový medailista ze světových šampionátů. Loni byl třetí v časovce v Imole, o rok dříve získal bronz v závodě s hromadným startem v Harrogate.

Devětadvacetiletá Reusserová získala první velké zlato po stříbru z loňského světového šampionátu a nedávných olympijských her v Tokiu.

Marlen Reusserová
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Druhá dojela s odstupem 19 sekund Nizozemka Ellen van Dijková, čtyřnásobná kontinentální šampionka z let 2016–2019 a obhájkyně stříbra z loňského ME v Plouay. Bronz vybojovala olympijská vítězka v dráhové stíhačce družstev Lisa Brennauerová z Německa, která ztratila už více než minutu.

Necelé dva týdny před MS ve Flandrech nebyly na startu hvězdné Nizozemky, světová šampionka Anna van der Breggenová ani olympijská vítězka Annemiek van Vleutenová.

ME v silniční cyklistice v Trentu (Itálie) - časovka (22,4 km):

Muži elite: 1. Küng (Švýc.) 24:30, 2. Ganna (It.) -8, 3. Evenepoel (Belg.) -15, 4. Bissegger (Švýc.) -23, 5. Walscheid (Něm.) -38, 6. Affini (It.) -38, ...17. J. Bárta (ČR) -1:51.

Muži do 23 let: 1. Price-Pejtersen (Dán.) 25:35, 2. Wärenskjold (Nor.) -33, 3. Hoole (Niz.) -34.

Ženy elite: 1. Reusserová (Švýc.) 27:13, 2. Van Dijková (Niz.) -19, 3. Brennauerová -1:02, 4. Kleinová (obě Něm.) -1:22, 5. Markusová (Niz.) -1:43, 6. Kononěnková (Ukr.) -1:52.

Ženy do 23 let: 1. Guazziniová (It.) 29:02, 2. Ludwigová (Něm.) -39, 3. Pirroneová (It.) -46.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články