Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kromě Hirta pojede italské Giro také debutant Černý

Česká cyklistika bude mít na Giro d'Italia dvojnásobnou účast. Kromě Jana Hirta je ve stále ještě provizorní startovní listině také jméno Josefa Černého. Pro závodníka stáje CCC půjde o premiérový start na třítýdenním závodě. Italská Grand Tour startuje v sobotu v Boloni. 

Jan Hirt
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Osmadvacetiletý Hirt oproti tomu pojede Giro potřetí za sebou. V roce 2017 se ještě jako člen stáje CCC blýskl dvanáctým místem, loni byl v dresu Astany šestačtyřicátý. Očekávaným lídrem týmu bude Kolumbijec Miguel Ángel López, který v Itálii loni obsadil celkové třetí místo.

Na úvodní Grand Tour sezony ladil Hirt formu minulý týden na závodě Kolem Romandie, kde skončil ve dvou vrchařských etapách v elitní desítce.

V červenobílomodrém dresu českého mistra si odbude premiéru na Grand Tour Černý. Pětadvacetiletý jezdec se letos vrátil po dvou letech do týmu CCC, jenž převzal licenci od bývalé stáje BMC.

Z českých cyklistů se Gira nezúčastní Petr Vakoč se Zdeňkem Štybarem ze stáje Deceuninck-Quick Step, Roman Kreuziger z Dimension Data a Leopold König z Bora-hansgrohe, jenž dlouhodobě nezávodí. V nominaci kontinentálního týmu Israel Cycling Academy chybí stejně jako loni Daniel Turek.

Stodruhý ročník Gira odstartuje v sobotu v Boloni časovkou a skončí o tři týdny později v neděli 2. června další jízdou proti chronometru ve Veroně. Loňské vítězství nebude obhajovat Brit Chris Froome, který se soustředí na Tour de France.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články