Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kristoff byl potřetí za sebou nejrychlejší v závodě Eschborn-Frankfurt

Frankfurt nad Mohanem - Jednodenní závod Eschborn-Frankfurt, jenž byl letos poprvé zařazen do kalendáře WorldTour, vyhrál potřetí za sebou norský cyklista Alexander Kristoff. Devětadvacetiletý rodák z Osla zvítězil po 218,7 km v hromadném spurtu.

Alexander Kristoff
zdroj: DPA autor: Arne Dedert

Kristoff těžil v závěru závodu, který se jel v nevlídném deštivém počasí, ze skvělé práce svého týmu Kaťuša. Převaha švýcarské stáje byla tak velká, že na druhém místě dojel Kristoffův pomocník Rick Zabel z Německa. "Rick mě skvěle provedl městem," poznamenal Nor. Třetí skončil domácí favorit John Degenkolb, vítěz z roku 2001.

Zabelův slavný otec Erik byl s třemi výhrami dosavadním jediným rekordmanem závodu, jenž se dlouhá léta jezdil pod názvem Rund um den Henninger Turm. Nyní se na něj v historických tabulkách dotáhl Kristoff, který navázal na své triumfy z let 2014 a 2016. Předloni se závod kvůli hrozbě teroristického útoku nekonal.

Jediný český účastník propršeného závodu Petr Vakoč obsadil 45. místo s odstupem půldruhé minuty za vítězem. Do cíle nedojel dvojnásobný mistr světa Peter Sagan ze Slovenska, jenž slezl z kola přibližně 60 kilometrů před finišem.

Výsledky cyklistického závodu Eschborn-Frankfurt:

1. Kristoff (Nor./Kaťuša) 5:29:32, 2. Zabel (Něm./Kaťuša) -1, 3. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 4. Drucker (Luc./BMC), 5. Ligthart (Niz./Roompot), 6. Lobato (Šp./LottoNL) všichni -2, ...45. Vakoč (Quick-Step) -1:37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články