Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kreuzigrův Liquigas obsadil na úvod Vuelty druhé místo

Sevilla (Španělsko) - Noční týmovou časovku na 13 kilometrů, kterou dnes v Seville odstartovala cyklistická Vuelta, vyhráli jezdci HTC-Columbia. Na druhém místě skončil s desetivteřinovou ztrátou Liquigas s Čechem Romanem Kreuzigrem. Tým HTC-Columbia zvládl trať v ulicích Sevilly za 14 minut a šest vteřin. Jako první projel v jeho barvách cílem Mark Cavendish, britský spurtér se tak v neděli oblékne do červeného trikotu pro lídra průběžného pořadí.

Během příštích tří týdnů urazí peloton 3429,9 km, než bude 19. září v Madridu znám vítěz, kterému tentokrát připadne nový červený dres místo dosavadního zlatého. O jeho získání už ale nebude usilovat předloňský vítěz Španěl Alberto Contador, jenž po svém třetím triumfu na Tour de France ukončil sezonu.

Titul neobhajuje ani další domácí hvězda Alejandro Valverde, který si odpykává trest za účast v dopingové aféře. Na startu chybí i druhý a třetí jezdec minulého ročníku. Španěl Samuel Sánchez se rozhodl závod vynechat a mistr světa Australan Cadel Evans s týmem BMC nedostal pozvání. Domácími nadějemi jsou předloňský šampion Tour de France Carlos Sastre, David Arroyo a Joaquim Rodríguez. Pětatřicetiletý Sastre letos absolvoval už Giro d'Italia i Tour de France.

Výsledky cyklistického závodu Vuelta 1. etapa:

1. HTC-Columbia 14:06, 2. Liquigas-Doimo (Kreuziger/ČR) -10, 3. Saxo Bank -12, 4. Cervelo TestTeam -13, 5. Lampre -14, 6. Garmin-Transitions, 7. Omega Pharma-Lotto oba -17, 8. Milram -18, 9. Kaťuša -20, 10. QuickStep -23. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články