Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kreuziger zahájí sezonu závodem Kolem Středozemního moře

Tenerife - Roman Kreuziger zahájí novou sezonu 6. února etapovým závodem Kolem Středozemního moře. V dresu nového týmu Saxo-Tinkoff by měl poté na jaře absolvovat ještě další čtyři etapové závody a tři klasiky.

Roman Kreuziger
zdroj: isifa/EPA autor: PETER KLAUNZER

"Musím říct, že mi tenhle program vyhovuje maximálně. Jde o závody, které jsem chtěl jet. Hlavně klasiky, které považuju za vrchol první části sezony," uvedl Kreuziger ke své účasti na Amstel Gold Race, Valonském šípu a LutychBastogneLutych. Vedle nich absolvuje mimo jiné etapové závody PařížNice, Kolem Baskicka a Kolem Romandie.

Program na další část roku zatím Kreuziger nezveřejnil. Podle dřívějších informací by mohl absolvovat červencovou Tour de France a tam pomáhat svému kapitánovi Albertu Contadorovi. Předtím by buď startoval na Giru d'Italia, na němž loni vyhrál horskou etapu, nebo by v srpnu jel Vueltu.

Část Kreuzigerova nového týmu už vstoupila do sezony závody v Austrálii a Argentině, český cyklista se zatím od 4. ledna připravuje na Kanárských ostrovech. "Je tu super počasí, přes den dvacet až dvacet pět stupňů. Tréninky jsou v tuhle chvíli už hodně do intenzity, protože se blíží závody. Jezdíme hodně v kopcích, trénujeme i na časovkářském kole. Všem nám budou chybět jen závodní kilometry, ale ty člověk získá poměrně rychle," dodal bývalý člen týmů Liquigas a Astana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články