Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger začne sezonu v Ománu, další plány tají

Praha - Roman Kreuziger odstartuje nadcházející sezonu kláním Kolem Ománu. Zatím není jasné, jestli bude v tamním etapovém závodu týmovou jedničkou. Nejlepší český cyklista také ještě neprozradil svůj další program.

Sport
zdroj: ČT4

"Určitě už vím, jak mám sezonu postavenou, ale slíbil jsem, že to prozradím až někdy po Vánocích nebo začátkem nového roku. Zatím můžu říci, že rok začnu v Ománu, a dále vás ještě nechám v napětí," řekl Kreuziger. "Začátek sezony bude podobný tomu loňskému s tím, že místo Francie tam bude Omán."

Závod Kolem Ománu se jede 11. až 16. února a podle sedmadvacetiletého Kreuzigera má ideální délky etap. "Jsou tam dojezdy na kopec, jedna větrná etapa, dojezdy pro sprintery a dvě těžší. Mohlo by mi to vyhovovat," uvažoval. "Navíc je to dobré i z hlediska podnebí, je lepší začínat v Arábii při 25 stupních než někde, kde by mrzlo. Je to dobré, že to není daleko, necelých šest hodin letu," dodal.

Už má za sebou první část přípravy na Kanárských ostrovech a i před Ománem bude trénovat na stejném místě. "Přelet do podobného podnebí tak bude lepší. Tělo dostane na začátku sezony zabrat, a když to dostane ve stejných podmínkách, tak to není takový šok, jako kdyby to bylo někde v chladnu," podotkl cyklista.

Neřekl, jestli bude v Ománu lídrem, protože jednička týmu Alberto Contador začne až v Algarve. "Teoreticky tam pojedeme lídr nelídr. Podle toho, kdo jak na tom bude. Já, (Nicolas) Roche, (Rafal) Majka, tak uvidíme," řekl Kreuziger. Na umístění nejspíš nepojede. "Navazující závody budou blízko, takže to bude první test."

Pátý muž letošní Tour de France Kreuziger cítí, že má v Saxo-Tinkoff dobrou pozici. "Myslím, že ano. Ten tým je hodně stavěný na Albertovi (Contadorovi), pak jsem tam já, Roche, Majka. Myslím, že mě berou hodně vysoko, a je důležité, že se mi vloni podařilo dobře zapsat do týmu. Je to znát i v atmosféře," pochvaloval si Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články