Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kreuziger začne sezonu v Andalusii jako lídr Tinkoffu

Sevilla (Španělsko) - Roman Kreuziger zahájí sezonu závodem Ruta del Sol ve Španělsku, který se jede od středy do neděle. Český jezdec bude lídrem týmu Tinkoff společně s Polákem Rafalem Majkou. "Cítím se v dobré formě. Řekl bych, že je to výsledek náročného tréninku, který jsem přes zimu podstoupil," uvedl Kreuziger.

Roman Kreuziger
zdroj: ISIFA/EPA autor: Yoan Valat

"Je to můj první závod v sezoně, takže přesně nevím, jak na tom jsem. Na Kanárských ostrovech (na soustředění) jsem trénoval každý den a teď už se těším na závody," prohlásil Kreuziger.

Závod Ruta del Sol, zvaný též Kolem Andalusie, dosud nejel. "Vypadá zajímavě. První dvě etapy jsou pro sprintery, takže budu mít čas se rozjet před dvěma horskými etapami a časovkou," řekl Kreuziger před startem 62. ročníku tradičního podniku, který je součástí Europe Tour jako závod první kategorie.

"Rafal Majka i Roman Kreuziger jsou ve výborné formě a mají dobré vyhlídky v celkovém pořadí. Oba za sebou mají soustředění, Majka v Sierra Nevadě a Kreuziger na Kanárech, a momentálně nejsme schopni určit, kdo je na tom lépe," uvedl sportovní ředitel stáje Tinkoff Bruno Cenghialta. Před rokem vyhrál závod Brit Chris Froome před domácím Albertem Contadorem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články