Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kreuziger začal i se sádrou trénovat na kole

Plzeň - Cyklista Roman Kreuziger už začal trénovat na kole, i když má stále sádru na levé ruce, kterou si poranil při pádu hned v úvodu Tour de France. Vyšetření po závodě odhalilo, že třítýdenní Tour absolvoval se zlomeninou člunkové kosti. "Ta sádra mě dost omezuje. Nemůžu ze sedla. Musel jsem si na řídítkách udělat hodně silnou omotávku, aby to nebolelo a trošku tlumilo nárazy," uvedl český jezdec, které během rekonvalescence dosud jezdil na ergometru a posiloval.

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: Getty Images Sport autor: Bryan Lennon

"První dva dny na kole jsem se moc dobře necítil, skoro jsem přemýšlel, jestli by nebylo lepší vydržet na ergometru. Ale už jsem schopen jet tři hodiny. Ve čtvrtek už to bylo daleko lepší,"
pochvaloval si.

Nyní už prý jezdí jako při normálním tréninku. "Akorát se na kole trochu kroutím kvůli špatnému držení. Nemůžu samozřejmě trénovat intenzity, nesmím moc jezdit z kopce. Nad tím, že bych spadl, nepřemýšlím. Nejdu do rizika a všechno probíhá po konzultacích s lékařem," dodal jezdec Astany, jenž v Plzni trénuje společně s dalším profesionálem Františkem Raboněm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články