Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kreuziger: Vyhráli jsme pět etap a náš styl byl excelentní

Roman Kreuziger po Giru na jednu stranu cítí zklamání, že lídr jeho týmu Simon Yates neudržel své průběžné vedení v závodě. Na stranu druhou ovšem český cyklista vnímá úspěch, jakého s kolegy z Mitchelton-Scott dosáhli. Australská stáj vyhrála pět etap a byla po celé Giro hodně vidět.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

"Měli jsme fantastický tým se skvělou atmosférou, což je základ pro docílení nějakých výsledků," pochvaloval si Kreuziger. "Přijeli jsme s ambicemi na celkové pořadí na pódium, což byl velký cíl, který se nám nepodařilo naplnit, takže z tohoto pohledu to může být zklamání," připustil.

Okamžitě ale dodal také pozitiva. "Podařilo se nám bez sprintera vyhrát pět etap se třemi různými závodníky. A když k tomu vezmu ten styl, jakým jsme závodili, bylo to něco excelentního. I to je potřeba vidět," zdůraznil Kreuziger.

Yates vyhrál tři etapy a celkovému pořadí dlouho vévodil. "Že se Simonovi podařilo vyhrát etapy, když jel v růžovém dresu (vedoucího jezdce), to už se jen tak nevidí. Takové věci, že růžový dres útočí, pamatuju naposledy tak někdy v dobách Pantaniho," uvedl Kreuziger.

Jenže závěr pětadvacetiletý Brit nezvládl. "Po časovce, kdy si hrábl na své maximum, asi úplně nezregeneroval a tělo se mu trošku kouslo. Doufali jsme, že to bude velký boj. A současně také věděli, že cesta do Říma je relativně blízko, ale zároveň ještě dost daleko," míní.

Pro Yatese byla italská metropole nakonec dál, než jeho tělo sneslo. "Samozřejmě jsme nepočítali s tím, že bouchne tak, jak bouchnul. On sám nám říkal, že to bude hop, nebo trop. Ale to je sport. I když to bylo mrzuté," doplnil Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Froome v Římě vyhrál Giro d'Italia

Roman Kreuziger: "Bylo skvělé vidět, jak nám lidi podél trati fandí za to, jak jsme těch 14 dnů, co měl Simon růžový dres, závodili. A nás zase maximálně motivovalo, jak jezdil Simon. Díky tomu jsme podávali výborné výkony."

Na kýžený triumf nakonec dosáhl Chris Froome. "Měl pomalejší začátek, měl tam pády, ale postupně se rozjížděl a v opravdu těžkých etapách s dlouhými kopci dvakrát vyhrál. Nejdříve na Zoncolan a pak fantastickým útokem i v Bardonecchii, kdy se nebál a útočil posledních 80 kilometrů, kdy jel sám," vyzdvihl Kreuziger.

"Klobouk dolů, že se mu povedlo zkompletovat ten hattrick Tour, Vuelta a Giro. Uvidíme, jak si odpočine a jak se mu podaří dát dohromady na Tour. Je tam o týden delší pauza kvůli fotbalovému mistrovství světa, což by mu mohlo pomoci," míní Kreuziger.

V neděli po závodě měl tým společnou večeři v Římě. "I když jsme se ještě nedozvěděli od sportovních ředitelů hodnocení, tak byli spokojení za těch pět vítězných etap, což je skvělý výsledek," podotkl Kreuziger.

Sám chce nyní předně vyléčit nachlazení z posledních dnů. "Základ je si odpočinout, v příštím týdnu bych se pak rád podíval do Innsbrucku a vyzkoušel si trať mistrovství světa, abych si udělal představu, co by mě mohlo čekat ve druhé části sezony," nastínil své plány.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články