Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Kreuziger ve dni volna léčil natažené svaly

Pinzolo (Itálie) - Roman Kreuziger se během volného dne na Giru d'Italia snažil zbavit svalových problémů, které ho v závěru druhého týdne slavného závodu připravily o šanci udržet se v elitní desítce průběžného pořadí. Jezdec stáje Tinkoff-Saxo ale věří, že se jeho stav rychle zlepší a získá zpět ztracené pozice. Prioritou v závěru ale bude podpora lídra Alberta Contadora, jenž hájí růžový dres.

Roman Kreuziger a Alberto Contador
zdroj: BELGA autor: YUZURU SUNADA

"Zatím můžu být celkem spokojený, až na ty dva poslední dny. Bohužel jsem si při časovce nějak natáhl hýžďové svaly a nemohl jsem je používat tak, jak bylo třeba. Neděle byla důsledkem těch problémů," uvedl Kreuziger, jenž v neděli nabral téměř čtyřminutovou ztrátu na nejlepší a klesl na průběžné 12. místo.

Volný den proto zcela věnoval regeneraci. "Dnes od rána jsme na tom pracovali s fyzioterapeutem ještě před společnou vyjížďkou a večer jdu do péče maséra," dodal.

Předpokládá, že celý jeho tým čeká perný závěrečný týden. "Musíme zmobilizovat síly a být Albertovi co nejvíc k ruce. Rád bych tam s ním vydržel co nejdéle, a když bych skočil zpátky do desítky, bylo by to skvělé. Ale nejdůležitější ze všeho je, aby Alberto měl v cíli v Miláně růžový dres," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články