Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kreuziger: Tour de France, to je stres i nenávist. Nakonec si to ale bez ní nedokážu představit

Praha – Už za několik dní se objeví na francouzských silnicích a věří, že z nich nezmizí až do závěru července. Romana Kreuzigera čekají jeho nejnáročnější dva měsíce v roce – nejprve pojede Critérium du Dauphiné, aby si poté projížděl trasy etap na Tour de France. V červenci by pak zkušený cyklista neměl chybět v nominaci své stáje Orica-Scott.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA

Kreuziger má za sebou první půlrok v novém působišti v australské stáji Orica-Scott. Po sportovní stránce to zatím ideální nebylo – český jezdec chtěl uspět především v ardenském týdnu, avšak bolestivý pád na Amstel Gold Race mu možný úspěch jak na Valonském šípu, tak na Lutych–Bastogne–Lutych znemožnil.

Zkušený český cyklista poté jel ve službách Simona Yatese v Romandii a trochu si spravil chuť – talentovaný Brit totiž nestačil jen na Richieho Porta a Kreuziger byl na švýcarských silnicích jeho důležitým pomocníkem. 

Sám na sebe od australských šéfů tlak necítí. "Od týmu cítím podporu, věří mi. Já doufám, že v druhé půlce sezony to bude lepší," říká Kreuziger, kterého už za několik dnů čeká start na Critériu du Dauphiné. Spolu se Simonem Yatesem a Estebanem Chavesem pak ve Francii zůstane a bude studovat trasy některých z etap nadcházející Tour.

Pokud skutečně bude ve finální devítičlenné nominaci týmu Orica-Scott, vyrovná se osmou účastí rekordu Jána Svorady. "Tour je natolik stresující, že ji člověk nenávidí. Ale zároveň se na ni těší – je to závod, bez kterého si svoji sezonu už nedokážu představit," přiznává Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuziger: Bez Tour si už sezonu nedokážu představit
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články