Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kreuziger splnil cíl, na Tour opět skončil v elitní desítce

Milán - Cyklista Roman Kreuziger skončil na Tour de France podruhé za sebou v elitní desítce a zopakováním devátého místa z loňského roku splnil svůj cíl, s nímž se před třemi týdny na start "Staré dámy" postavil. Jezdec italské stáje Liquigas po náročném závodu tvrdí, že je se svým výsledkem maximálně spokojený. "Podařilo se mi podruhé za sebou skončit mezi deseti, a to se počítá. To byl můj cíl a splnil jsem ho. Již před startem jsem říkal, že to pro mě bude úspěch. Dostat se podruhé za sebou mezi deset nejlepších není jednoduché," řekl Kreuziger.

Dodal, že oproti předchozím dvěma ročníkům byl letošní závod vyrovnanější. "Mezi první pětkou, ale i desítkou, byl menší rozdíl, všichni jsou si mnohem blíže," upozornil. "Na první desítku může myslet dvacet jezdců a vždy je tam nějaké překvapení. Letos byla tři: Van den Broeck, Hesjedal a Rodríguez," uvedl Kreuziger.

Ne vše se ale letos odehrávalo podle jeho představ. "Celkově to vystoupení hodnotím dobře, ale ztratil jsem po pádu na kostkách, cenné minuty v etapě s cílem v Domaines a na Tourmaletu. To bylo zbytečné. S trenérem rozebereme závěrečnou přípravu, zda nemohla být lepší. Mám stále co zlepšovat, mám motivaci a příští rok na tom zapracujeme," plánuje nejlepší český cyklista.


Zatím neví, kdy se podívá domů do Čech. "Možná zůstanu v Itálii, teprve se rozhodnu. Ale hned v sobotu mě čeká další závod, jednorázová klasika San Sebastian - San Sebastian, kde jsem před rokem dojel druhý. Moc volna si neužiju, letíme tam již ve čtvrtek," poznamenal Kreuziger. 

O tom, v jakém týmu bude jezdit příští rok, zatím jasno nemá, i když pravděpodobně bude i nadále hájit barvy Liquigasu. "Nějaká jednání vedu, ale v Liquigasu mám opci. Takže zatím není co řešit, asi zůstanu ještě rok zde," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články