Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kreuziger skončil čtvrtý v další horské etapě Tour

Rotterdam - Český cyklista Roman Kreuziger z Liquigasu obsadil čtvrté místo v druhé horské etapě Tour de France, což pro něj značí nejlepší dílčí umístění ve slavném závodu. V celkovém pořadí se tak posunul po osmém dnu na sedmou příčku. Po 189 kilometrech se z prvenství radoval Lucemburčan Andy Schleck. Žlutý trikot si oblékne Australan Cadel Evans, jenž dorazil do cíle ve skupině s Kreuzigerem i dalšími aspiranty na titul.

Šance na osmý triumf na Tour de France se rozplynula Lanci Armstrongovi, jenž se při dnešní etapě třikrát připletl do hromadné kolize a v závěrečném stoupání nabral více než desetiminutové manko na nejlepší.

Také Kreuziger jednou skončil na zemi, ale vše se obešlo bez následků. Při desetikilometrovém stoupání do Avoriaz tak mohl v elitní skupině bojovat s obhájcem Albertem Contadorem, Evansem, týmovým kolegou Ivanem Bassem nebo Schleckem.

Devátý muž loňského ročníku Kreuziger dokonce zkusil dva kilometry před cílem nastoupit, soupeři ale okamžitě zareagovali. Vyšel až nástup olympijského vítěze Samuela Sáncheze, kterého se udržel jen Schleck a v cílové rovině si dospurtoval pro premiérové vítězství.

V průběžné klasifikaci ztrácí mladý Lucemburčan 20 sekund na Evanse, Kreuziger má manko minutu a 45 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články