Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kreuziger se svým týmem zdolal Kilimandžáro

Kilimandžáro - Roman Kreuziger a většina jeho kolegů z týmu Tinkoff-Saxo stanuli na vrcholu masivu Kilimandžáro ve výšce téměř šest tisíc metrů. V rámci nezvyklého teambuildingu dobylo ve středu časně ráno nejvyšší horu Afriky 51 ze 72 členů výpravy a už jsou na cestě domů.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Všichni jsme se bezpečně vrátili do základního tábora a jsme hrdí na několikadenní týmovou práci," uvedla stáj na Facebooku.

Osmadvacetiletý Kreuziger, jenž v týmu ruského majitele Olega Tiňkova působí druhou sezonu, na Twitteru zveřejnil pár fotek, podle nichž se na vrchol dostal s ředitelem stáje Bjarnem Riisem, Ivanem Bassem a australským jezdcem Michaelem Rogersem. "Úžasné místo," napsal Kreuziger a přidal fotografii východu slunce.

Jako první na vrcholu ve výšce 5 895 metrů stanul lídr stáje Španěl Alberto Contador, letošní vítěz Vuelty a předtím i zbývajících závodů Grand Tour - Tour de France i Gira d'Italia. Vrchařské schopnosti Contador prokázal i v Africe, podle místních průvodců stoupal rekordně rychle.

Přitom na Kilimandžáru v tomto týdnu panovalo nejhorší počasí za poslední dekádu. Cyklistům a spol. výstup na Uhuru Peak ztěžoval sníh, déšť, mlha i hodně nízké teploty. Majitel týmu Tiňkov za expedici údajně zaplatil 200 000 eur (asi 5,5 milionu korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články