Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger se na Giru d'Italia posunul na pátou příčku

Pian dei Resinelli - Roman Kreuziger dojel osmý v horské 15. etapě Gira d'Italia a v průběžném pořadí se posunul o jednu příčku na pátou pozici. Před volným dnem se do vedení vrátil Španěl Joaquim Rodríguez, na něhož český cyklista ztrácí 1:27 minuty.

Roman Kreuziger
zdroj: ISIFA/EPA autor: Dominic Favre

Hrdinou etapy se čtyřmi náročnými stoupáními včetně závěrečného do cíle Pian dei Resinelli byl Matteo Rabottini. Čtyřiadvacetiletý Ital byl v úniku od 18. kilometru, a i když ho několik set metrů před cílem dostihl a předstihl Rodríguez, člen týmu Farnese se Španěla udržel a díky závěrečnému útoku slavil po 172 km největší úspěch kariéry.

Rodríguezovi stačilo druhé místo k tomu, aby získal zpět růžový trikot od Kanaďana Rydera Hesjedala, jenž ho o něj připravil v sobotu. Španělský lídr týmu Kaťuša ujel ostatním favoritům zhruba kilometr před cílem a vede před Hesjedalem o 30 sekund. Na třetí místo se dostal Ital Ivan Basso, jenž dojel společně s obhájcem loňského vítězství a svým krajanem Michelem Scarponim 25 sekund po Rabottinim. Kreuziger, který původně ve stoupání útok Italů nezachytil, se na ně dokázal na posledních stovkách metrů dotáhnout a ztratil na ně čtyři sekundy. Mezi Bassem, jenž má odstup 1:22, a Kreuzigrem je v průběžném pořadí ještě kolega českého cyklisty z týmu Astana Paolo Tiralongo. Šestý Scarponi je devět sekund za Kreuzigrem.

Letošní Giro nedokončí Fränk Schleck, jemuž před startem etapy patřilo celkové 15. místo. Lucemburčan, jenž si při pádu v jedenácté etapě poranil rameno, dnes po 28 kilometrech odstoupil. Závěrečný rozhodující týden Gira začne v pondělí druhým volným dnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články