Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kreuziger pojede opět Tour a Vueltu

Praha - Nejlepší český cyklista Roman Kreuziger má ve svém programu na rok 2010 prakticky stejné závody jako letos, včetně elitních podniků Tour de France a španělské Vuelty. Úspěšně má za sebou povinné fyzické a lékařské testy, které jezdci italské stáje Liquigas podstoupili v závěru minulého týdne. Dnes Kreuziger odjíždí na soustředění do španělského Benicassimu poblíž Valencie. Jezdec, který na letošní Tour de France obsadil deváté místo, to oznámil na svých webových stránkách.

"Můj program na sezonu 2010 je hotový. Je prakticky stejný jako v letošním roce. Jen s tím rozdílem, že nezačnu závodit na Mallorce, ale až koncem února na etapovém závodu Kolem Sardinie," napsal Kreuziger. Poté budou následovat závody Kolem Katalánska, Paříž-Nice, klasické jednorázové podniky Lutych-Bastogne-Lutych, Amstel Gold Race, Valonský šíp a další etapový závod Kolem Romandie.

Po odpočinku absolvuje Kreuziger jako generálku před Tour de France opět závod Kolem Švýcarska. "Počítám i s klasikou San Sebastian, kde jsem byl letos druhý," řekl vítěz české ankety o Krále cyklistiky.

Doplnil, že program sestavoval podle rozvrhu letošního roku, který mu vyhovoval. "Začínám o pět týdnů později, začátkem února plánuji vysokohorské soustředění na Tenerife. V květnu po Romandii bych rád vyrazil trénovat nějaké horské etapy Tour a v červnu před Tour počítám se soustředěním na San Pellegrinu," upřesnil Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články