Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kreuziger po první etapě v Pyrenejích vypadl z desítky

Ax Trois Domaines (Francie) - Český cyklista Roman Kreuziger znovu na Tour de France vypadl z elitní desítky. První pyrenejskou etapu vyhrál po úniku Francouz Christophe Riblon, Kreuziger ji dokončil na 28. místě se ztrátou tří minut. V průběžném pořadí se před něj dostali týmový kolega z Liquigasu Ivan Basso i vítěz sobotní etapy Alexander Vinokurov a odsunuli jej na 12. příčku.

První náročné pyrenejské kopce nezměnily nic na pořadí v čele, obhájce Alberto Contador s lídrem Andym Schleckem se totiž po celou dobu pečlivě hlídali. V závěrečném stoupání dokonce nechali ujet průběžně třetího Samuela Sáncheze i čtvrtého Denise Meňšova. Ti do cíle dorazili 54 sekund za uprchlíkem Riblonem, na dvojici lídrů však najeli jen 14 sekund.

Kreuziger ztratil kontakt s elitními vrchaři zhruba sedm kilometrů před cílem a jeho celková ztráta v průběžné klasifikaci narostla na sedm minut a 11 sekund. "Včera jsem říkal, že poslední dvě těžké etapy někdo v Pyrenejích odskáče, ale netušil jsem, že to budu zrovna já," napsal Kreuziger na svých internetových stránkách. "Bohužel je to sport, nedá se nic dělat. Vypadl jsem z desítky, ale rozhodně neházím flintu do žita," dodal.

O návrat do nejlepší desítky se jediný český zástupce v pelotonu Tour může pokusit hned v pondělí, kdy čeká na cyklisty těžké stoupání na Port de Bales zhruba dvacet kilometrů před cílovou čarou.

Průběžné pořadí Tour de France:

1. A. Schleck 68:02:30,

2. Contador -31,

3. S. Sánchez -2:31,

4. Meňšov -2:44,

5. Van den Broeck -3:31,

...12. Kreuziger -7:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články