Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kreuziger nepojede Vueltu, Astana ho posílá závodit do USA

Praha – Roman Kreuziger oproti předpokladům nepojede letošní Vueltu. Předpokládaný lídr stáje Astana místo do Španělska zamíří na závody Pro Cycling Challenge do USA. Po krachu na Giru tak Kreuziger nedostane v kazašském týmu šanci na reparát. Před několika dny podepsal dvouletou smlouvu s Astanou třetí jezdec letošní Tour, Vincenzo Nibali, a dá se předpokládat, že Kreuziger tým po sezoně opustí. Spekuluje se především o jeho angažmá v Saxo Banku, za který ale po vypršení trestu už opět závodí Alberto Contador.

Roman Kreuziger
zdroj: Getty Images

Roman Kreuziger tak poprvé po třech letech absolvuje v sezoně pouze jednu Grand Tour. Na jaře startoval na Giru d'Italia s ambicemi na stupně vítězů v celkovém pořadí, ale po výpadku v jedné z horských etap se musel spokojit s konečným 15. místem.

"Tým má nabitý program a prostě došlo ke změně. Na Vueltě by měl jet na pořadí Tiralongo, do Ameriky pojede taky silná sestava. Kromě mě by tam měl být třeba i Brajkovič," uvedl na svém webu Kreuziger.

Další start na Vueltě se odkládá

Šestadvacetiletý cyklista jel Vueltu v minulosti třikrát. Naposledy před dvěma roky, kdy pomohl ještě v barvách Liquigasu k celkovému vítězství Italovi Vincenzu Nibalimu, který by měl Kreuzigera od nové sezony nahradit na pozici lídra Astany.

Na českého jezdce zbude namísto účasti na poslední Grand Tour sezony závod Pro Cycling Challenge v Coloradu. O americkém závodu má prý informace pouze z doslechu. "Slyšel jsem, že je hodně těžký. Je tam několik horských etap a časovka na závěr. A určitě bude dobře obsazený," uvedl Kreuziger, jemuž končí dvouletá smlouva s Astanou a o jeho dalším angažmá zatím není jasno.

Loni závod USA Pro Cycling Challenge ovládli domácí jezdci v čele s Levim Leipheimerem. Do USA český cyklista odletí 17. srpna, do té doby bude trénovat v domácích podmínkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články