Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kreuziger myslí na budoucnost, založil akademii pro nadějné talenty

Jeden z nejúspěšnějších českých cyklistů Roman Kreuziger stál u zrodu akademie pro své možné následovníky. V prvním roce díky ní získá podporu jedenáct talentovaných chlapců a dívek od 11 do 17 let, kteří vytvoří skupiny v Plzni a Karlových Varech. Realizační tým pro ně sestaví individuální tréninkové plány, bude se o ně starat masér a fyzioterapeut a akademie jim zaplatí i soustředění a startovné na závodech. Chod Roman Kreuziger Cycling Academy bude mít na starosti Petr Kubias.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Kreuziger načal třináctou sezonu v profesionálním pelotonu a myslí na své následovníky. Zrovna se vrátil ze závodu Paříž-Nice, kde usiloval o to, aby lídr týmu Mitchelton-Scott Simon Yates zvítězil. V závěrečné etapě sice vedení ztratil, ale český závodník neskládá zbraně. "Oproti posledním letům se cítím v týmu fantasticky a hodně mě to baví," řekl při představení svého nového projektu.

Mladí závodníci dostanou v jeho akademii kompletní servis, ale také si budou muset plnit určité povinnosti, včetně těch školních. "Trenéři budou dohlížet na prospěch. Pokud nebudou ve škole fungovat tak, jak by měli, tak nebudou bráni na závody," zdůraznil Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuziger založil akademii pro talentované následovníky

Jako aktivní závodník se zatím může do chodu týmu osobně zapojovat jen omezeně, díky svému jménu například pomohl získat některé partnery. "Teď je to hlavně tak, že je tam to moje jméno. Já budu na pár soustředěních, když budu moct. Hlavně v zimní přípravě, kdy se s těmi dětmi budu moci setkat," řekl. Po skončení aktivní kariéry by se ale mohl v akademii angažovat více. "Určitě do budoucna je to jedna z věcí, která by mě bavila, hledat nové talenty," doplnil.

V Plzni nebyly podmínky pro začínající cyklisty zrovna ideální. "K tomu, abyste mohli rozvíjet svůj talent, potřebujete kvalitní zázemí. Myslím, že je to ten pravý okamžik udělat akademii s mým jménem a dát těm talentům možnost se rozvíjet. A dát jim možnost přemýšlet, až kam to mohou dotáhnout. Myslím, že máme kvalitní tým lidí, kteří jim mají co dát," řekl Kubias.

Ve středu členové akademie vyrážejí na jarní soustředění do Chorvatska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články