Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger je v závodě Paříž-Nice už třetí

Paříž - Cyklista Roman Kreuziger dál stoupá průběžným pořadím závodu Paříž-Nice a po čtvrté etapě se posunul už na třetí místo. Novým lídrem se stal Španěl Alberto Contador. Dvojnásobný šampion Tour de France vyhrál dnešní 174 kilometrů dlouhý úsek díky úniku v závěrečném tříkilometrovém stoupání. Kreuziger dojel do cíle jako sedmý se ztrátou 21 sekund a v celkové klasifikaci si polepšil o dvě příčky.

"Umístění v etapě mě trošku mrzí, čekal jsem o něco lepší výsledek. Neříkám, že bych se udržel Contadora, ale mohl jsem zůstat alespoň s Valverdem v té skupince hned za ním," uvedl nespokojeně Kreuziger na svém webu. Nejelo se mu prý úplně dobře. "V té zimě jsem byl dost ztuhlý, nedokázal jsem se pořádně uvolnit. Nahoře na vrcholu byly asi tři stupně pod nulou a já v tomhle úplně super jezdit neumím. Na druhou stranu se na to nechci vymlouvat, protože podmínky byly pro všechny stejné," řekl s tím, že zajel své maximum.

Na Contadora, vítěze závodu z roku 2007, ztrácí český jezdec před závěrečnými třemi dny 25 sekund. Druhý je další Španěl Alejandro Valverde, za kterým Kreuziger zaostává o jedinou sekundu. Z celkové třetí příčky má český cyklista radost. "Závod zdaleka není hotový, hlavně v sobotu je strašně těžká a dlouhá etapa. Tam se bude rozhodovat. My jako tým budeme bojovat dál, aby se mi podařilo zůstat v té první trojce," uvedl lídr italské stáje Liquigas.

Čtvrtou etapu ovládli Španělé, kteří obsadili první čtyři místa. Za Contadorem a Valverdem, který přijel do cíle s mankem deseti sekund, skončili Samuel Sánchez a Joaguím Rodriguez. Na dvanácté pozici dorazil do cíle po silnici lemované sněhem dosavadní nositel žlutého trikotu Němec Jens Voigt, který nabral ztrátu 44 sekund.

Průběžné pořadí závodu Paříž-Nice:

1. Contador 17:07:23

2. Valverde -24

3. Kreuziger -25

4. L. Sánchez (Šp.) -28

5. S. Sánchez -29

6. Voigt (Něm.) -34

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články