Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kreuziger je před závěrečnou časovkou třetí, Cavendish vyhrál spurt

Porto Sant'Elpidio (Itálie) - Britský cyklista Mark Cavendish vyhrál v hromadném dojezdu šestou etapu závodu Tirreno-Adriatico. V čele průběžného pořadí se nic nezměnilo, před úterní závěrečnou časovkou vede Španěl Alberto Contador, jeho týmový kolega z Tinkoff-Saxo Roman Kreuziger zůstal třetí.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

Umístění na stupních vítězů by český cyklista rád uhájil. "Prioritou je celkové vítězství Alberta, který k němu má slušně nakročeno. Ale když jsme tam takhle dva, pokusíme se naše současné postavení udržet nebo třeba ještě vylepšit," napsal po dnešní etapě Kreuziger na svém webu. "Uvidíme, jak to sedne. Časovku si ráno půjdeme projet, aby nás nic nezaskočilo," dodal.

Osmadvacetiletý Cavendish byl ve spurtu takřka bez konkurentů poté, co několik jeho soupeřů doplatilo na pád přibližně kilometr před cílem. S mírným odstupem druhý dojel jeho týmový kolega Alessandro Petacchi, jenž mu s dalšími jezdci Omega Pharma-Quick Step pomáhal rozjet závěrečný spurt. Třetí místo vybojoval Slovák Peter Sagan.

Contador se po nedělní sólové jízdě, která ho vynesla do čela celkového pořadí, šetřil v hlavním pelotonu. V závěrečné časovce na 9,1 kilometru v San Benedettu del Tronto bude hájit náskok 2:08 minuty před druhým Kolumbijcem Nairem Quintanou z Movistaru. Kreuziger ztrácí 2:15 minuty.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 6. etapa (189 km):

1. Cavendish (Brit./Omega Pharma-Quick-Step) 4:16:15, 2. Petacchi (It./Omega Pharma-Quick-Step), 3. Sagan (SR/Cannondale), 4. Demare (Fr./FDJ.fr), 5. Hurel (Fr./Europcar), 6. Wagner (Něm./Belkin) všichni stejný čas, ...26. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) -6.

Průběžné pořadí: 1. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) 25:17:51, 2. Quintana (Kol./Movistar) -2:08, 3. Kreuziger -2:15, 4. Arredondo (Kol./Trek) -2:39, 5. Péraud (Fr./AG2R) -2:40, 6. Nieve (Šp./Sky) -2:50.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články