Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kreuziger i v 18. etapě bojoval s křečemi

Vedelgao (Itálie) – Závodníky na Giru čeká dnes další těžká zkouška. Na programu je etapa se dvěma stoupáními první kategorie z Trevisa do Val di Fiemme. Kreuziger k ní nevzhlíží s velkým optimismem, protože po středeční krizi se necítil dobře ani včera v 18. etapě.

Roman Kreuziger
zdroj: Isifa/EPA

Lídr Astany vyčká, jestli se bude cítit lépe. Svůj cíl vyhrát alespoň jednu etapu zatím zřejmě odloží. "Podle mě pojedou lídři na férovku a budou se chtít rvát o vítězství v etapě. Nějaký únik asi nebude mít šanci. Uvidíme, jestli nebude lepší počkat na sobotu, ale nejvíc ze všeho záleží, jak se budu cítit," dodal Kreuziger.

"Kdybych se měl cítit jako dneska (ve čtvrteční etapě), tak etapu asi nedokončím," přiznal Kreuziger na svém webu. I v rovinaté etapě jej totiž provázely křeče, které ve středu zničily jeho naděje na umístění v popředí výsledkové listiny. "Křeče jsem měl i v noci a dnes (ve čtvrteční etapě) po prvních dvaceti kilometrech znovu. Kdybych na tom byl dobře, tak během dnešní etapy zregeneruju, ale spíš jsem se trápil. V rámci možností jsem etapu odjel, ale nic moc to nebylo," konstatoval český cyklista.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Tomášem Kohoutem

Na hlavu českého závodníka se po středeční etapě, ve které ztratil víc než 11 minut, snesla velká kritika, a to i od sportovního ředitele týmu Astana Giuseppe Martinelliho. "Musí udělat změnu, protože dosud nenaplnil to, v co jsme my doufali. A to v každém ohledu," řekl Martinelli reportérovi serveru Velonews. "Měl k sobě tým, ale byl jediným, kterému něco scházelo. On je jediný, kdo dokáže podat týmu vysvětlení," dodal.

S Martinellim se však český cyklista od té doby ještě nebavil. "Jestli na to budu reagovat, tak až budu někde jinde," uvedl stručně.

Jednání o nové smlouvě s Astanou nechtěl Kreuziger zatím komentovat. "Uvidíme v následujících měsících," dodal na svém webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články