Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kreuziger chce vyhrát letošní Giro d\'Italia

Monako - Český cyklista Roman Kreuziger chce letos vyhrát Giro d'Italia. Čtyřiadvacetiletý jezdec to prohlásil při slavnostní prezentaci svého nového týmu Astana v Monaku. "Myslím, že moje kariéra se dostala do bodu, kdy na sebe dokážu vzít zodpovědnost. Pojedu Giro vyhrát," citoval Kreuzigera server cyclingnews.com. "Jsem přesvědčen, že na Giru pojede skvěle. Je sice pořád hodně mladý, ale hodně na něj spoléháme," řekl na adresu českého jezdce jeho týmový kolega Alexandr Vinokurov.

Právě s ním se bude český cyklista dělit o pozici lídra. Už teď bylo rozhodnuto, že na Giru bude tým podporovat Kreuzigra a na Tour de France pak Vinokurova. O jedničce pro třetí největší závod sezony Vueltu zatím Astana nerozhodla, ale měl by jí být opět Kreuziger.

Devátý jezdec posledních dvou Tour Kreuziger přišel do Astany, která přišla o trojnásobného vítěze Tour Alberta Contadora, po sezoně z italského Liquigasu. "Pro moji kariéru to byla nejlepší volba. Často mi vytýkali, že při závodech až moc vyčkávám, co udělají ostatní. Tady mi Vino (Vinokurov) bude radit, kdy je nejlepší zaútočit, abych byl hlavní postavou závodu," uvedl Kreuziger.

Vinokurova čeká poslední sezona

0Sedmatřicetiletý kazašský cyklista Alexander Vinokurov chce po sezoně ukončit kariéru. Kolega českého jezdce Romana Kreuzigra ze stáje Astana by se předtím rád na některém z letošních závodů oblékl do trikotu vedoucího jezdce. "Čeká mě poslední sezona a rád bych se ještě pár dní projel ve žlutém," citovala Vinokurova agentura AFP.

"Nemůžu jezdit do čtyřiceti. Přišel čas nechat závodit mladší jezdce. Mohl bych sice pokračovat a jen díky jménu vydělávat peníze, ale já vždycky chtěl vyhrávat," dodal. Vinokurov má na kontě vítězství ve Vueltě z roku 2006, v letech 2002 a 2003 také triumfoval na Paříž-Nice. V roce 2007 byl při Tour de France usvědčen z nepovolené krevní transfuze a odpykal si roční trest za doping.

Alexander Vinokurov
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články