Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kreuziger chce stihnout MS v Dánsku

Plzeň - Cyklista Roman Kreuziger by po sundání sádry ze zlomené levé ruky chtěl startovat na mistrovství světa, které v Kodani začne 19. září. Jezdec, který absolvoval třítýdenní Tour de France se zlomeninou člunkové kosti, to dnes uvedl na svém webu. "Rád bych startoval na mistrovství světa v Dánsku. Původně plánované starty v Kanadě padly, mistrák světa by měl být první závod po zlomenině ruky. Pak bych chtěl jet pět jednorázovek v Itálii, abych se rozjel k závodu Kolem Lombardie," nastínil Kreuziger svůj nejbližší program.

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: Getty Images Sport autor: Bryan Lennon

Na kole začal trénovat už během srpna, třebaže ho zraněná ruka ještě poměrně hodně omezovala. "Od pondělka jezdíme v Plzni s Ferym (Františkem Raboněm) a Kozubem (Stanislavem Kozubkem), máme tady takové minisoustředění. Ale já už trénuju poměrně tvrdě, mám velkou chuť závodit. Na kole trávím od tří a půl do šesti hodin," uvedl jeden z lídrů stáje Astana.

Pokud nenastanou komplikace, měli by mu lékaři sádru příští týden sundat. "Ve čtvrtek jsem byl na vyšetření u docenta Soukupa v Mladé Boleslavi a dohodli jsme se, že sádru sundáme 6. září. Hned potom půjdu na magnetickou rezonanci a doufáme, že budu moci začít s rehabilitací a taky konečně pořádně jezdit na kole," řekl Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články