Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kreuziger byl v prologu Kolem Švýcarska patnáctý, kraloval Martin

Bern – Vítězem úvodní časovky závodu Kolem Švýcarska se sal největší favorit, mistr světa Tony Martin. Roman Kreuziger obsadil 15. místo, na vítěze ztratil na 9,4 kilometrové trati 33 vteřin.

Ilustrační foto

Z favoritů skončili před českým závodníkem Pozzovivo, Mollema nebo Wiggins, který byl ale jen o sekundu rychlejší. "Přesto to není výsledek, jaký jsem očekával. Ztráta na některé lidi je vzhledem k vývoji závodu nepříjemná, ale uvidíme v dalších dnech. Myslím, že bych se mohl rozjet," uvedl Kreuziger po prologu na svém webu.


Český cyklista se vrátil do závodů po šestitýdenní přestávce po jarní klasice Lutych - Bastogne - Lutych, od které absolvoval dva tréninkové kempy. Na závodě kolem Švýcarska se mu v minulosti skoro vždy dařilo, v roce 2008 zde vyhrál, o rok později byl třetí a loni toto umístění zopakoval.

Hned zítra čeká na peloton jeden z nejtěžších dnů na trati devítietapového závodu. Druhá etapa protne vrchařské prémie nejvyšší kategorie na Gotthardpassu (2 093 m) a Furkapassu (2 416 m), vzápětí čeká na jezdce i Grimselpass (2 177 m).

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de Suisse 2014

Výsledky etapového závodu Kolem Švýcarska

1. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) 13:48, 2. Dumoulin (Niz./Giant) -6, 3. Dennis (Austr./Garmin) -13, 4. Cancellara (Švýc./Trek) -16, 5. Sagan (SR/Cannondale), 6. Pozzovivo (It./AG2R) oba -19, ...15. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) -33.

Zdroj
ČT sport, ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články